Het wordt menens voor de LRV Eventingruiters van de hoogste klasse Zwaar. In augustus staat het EK voor Landelijke Ruiters te Helvoirt (NL) op het programma en de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor Paarden te Haaltert wordt ongetwijfeld een belangrijk moment voor al wie EK-ambitie heeft.
Vorig jaar werd Lore Poelmans met haar Camelot van Strateneinde (v. Up tot Date) Nationaal LRV-Kampioen in de klasse Zwaar. Of ze haar titel een jaar lang kan verlengen, weten we zondag omstreeks 18u. Het belooft alvast een bijzonder open kampioenschap te worden. De afgelopen weken was er geen enkele combinatie die er helemaal bovenuit stak. De verschillende combinaties uit de Z-klasse zijn duidelijk aan elkaar gewaagd en dat zal er zondag ongetwijfeld voor zorgen dat het spannend wordt. LRV Haaltert heeft voor een ‘pittige’ cross  in een mooie omgeving glooiende omgeving gezorgd. De combinatie die zondag over de beste conditie beschikt en blijk geeft van gehoorzaamheid, concentratie en stressbestendigheid maakt heel veel kans op het LRV-erelint.
Als we naar de selectielijsten van de hoogste klasse kijken,  dan zien we dat in LRV Antwerpen, Bart Hermans van LRV Kasterlee aan de leiding gaat. Bart won met Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro) twee weken geleden nog in Vechmaal en hij was ook de beste op de wedstrijd in Mol-Achterbos in het najaar van 2014. In LRV Brabant staat Els Dekens aan de leiding met Chico (v. Sheyenne de Baugy). De amazone van LRV Pepingen won afgelopen zondag nog in Lummen en heeft Chico in topvorm voor de nationale confrontatie. In LRV Limburg gaat Steven Konings van LRV Guigoven aan de leiding met Calvana S Z (v. Calvaro).  De combinatie presteerde met twee tweede en twee vierde plaatsten, heel regelmatig en een barrageplaats op de Nationale LRV-Indoor bewijst dat Calvana S Z, een bijzonder competitieve merrie is, waarmee hij terecht ambitie mag koesteren.  Voor de Oost-Vlamingen, wordt Haaltert 2015 een ‘thuismatch’. Zeker voor Joachim Clompen en Chirana Z (v. Coriano Z) van de organiserende rijvereniging. Zij moeten in de Oost-Vlaamse selectiestand enkel Bart van Mulders van LRV Ninove met Fendra van ’t Neerhof (v. Nagano) laten voorgaan.  In LRV West-Vlaanderen staat Bart Matthys van LRV Lo Reninge met Vilasco van de Hazenwind aan de leiding in de selectie. Hij werd ondermeer vijfde in Meldert en behaalde een top-15 plaats in Vechmaal. Hele dag sport De klasse Zwaar wordt het hoogtepunt van de dag maar er worden ook erelinten en medailles uitgereikt in de klasse Midden, Licht en Beginnelingen. De eerste combinaties staan al in de startbox vanaf 9.15u. U bent van harte welkom voor een dag vol spannende sport in een mooi natuurlijk kader.

AVEVE Eventing Cup voor Paarden
Wij koppelen heel graag onze naam aan de discipline Eventing binnen LRV”. Zegt Gunter Van Parys van AVEVE. Eventing is de meest veelzijdige tak binnen de paardensport. Eventing vraagt veel van ruiters en paarden of pony’s. Met AVEVE kunnen we alvast het juiste voeder en het juiste voedingsadvies geven.”

Praktisch
Deelnemerslijsten: Via www.lrv.be  (vanaf donderdag 25/04/2015) Adres: Opaaigem 44 – Erpe Mere Meer info en contactinfo deelnemers/organisatoren: Kris Van Steen – k.vansteen@lrv.be – 0474/ 29 37 03 Website: Nationaal Kampioenschap LRV Haaltert - http://nationale-eventing-haaltert.webs.com/ Programma:  09.00u : Aanvang dressuurwedstrijden 10.00u: Aanvang cross country 11.00u: Aanvang springwedstrijden 18.00u : Prijsuitreiking