Morgen organiseert LRV Gavere het Nationaal LRV-Eventingkampioenschap voor ponyruiters. In de kampioenschapsklasse (Reeks 5) belooft het alvast een zeer open en spannend kampioenschap te worden met veertien combinaties combinaties aan de de start.   De leeftijd van de ponyruiters varieert tussen de 7 en 16 jaar. De eerste combinatie start om 9u in de cross-country. De hoogste reeks start om 16u In totaal starten zaterdag 223 combinaties.

Op de drie voorjaarswedstrijden stond telkens een andere ponyruiter op het hoogste trapje van het podium in Reeks 5. In Minderhout was Charlotte Van Duppen van LRV Gierle met Sunny Boy de beste LRV-combinatie. In Overpelt ging de zege naar de Oost-Vlaming Joachim De Cock van LRV Bassevelde met Condora van ’t Lozerhof. Op de eventing-wedstrijd te Lille, begin deze maand,  was de zege voor Sofie Van Looveren van LRV Overbroek met K-Lypso. Zij trekt met het meeste vertrouwen naar Gavere. "Maar dat is geen garantie voor succes. De vorm van de dag en een beetje geluk zullen ook meespelen. Wie zaterdag top is in dressuur, cross-country en de afsluitende jumping, is de verdiende kampioen van 2014." zegt LRV-directeur Inge Vandael.

Meer info en programma vanaf donderdagnamiddag 24/04/2014 op www.lrv.be Meer info over LRV-ponywerking - klik hier  Bron: Persbericht LRV