Afgelopen weekend werd tijdens de CNC Minderhout de Beker van België gereden. Het was de eerste Beker van België die plaatsvond. Op het programma stond het officieus kampioenschap van de M-reeks. De top 3 bestond hier enkel uit VLP-leden. In de dressuurronde wist Paul Laurijssen de hoogste score te behalen. Met zijn 9-jarige Carossius Z eindigde hij op een totaal van 28 strafpunten. Paul Laurijssen kon deze positie behouden na het onderdeel cross en jumping en haalde zo de overwinning binnen. Ook Benoit Petillion was in form en presteerde sterk met de 14-jarige Eros van de Steenakker. Hij strandde na het rijden van zijn dressuurproef op een 13de plaats.  Na een uitstekende cross steeg hij maar liefst 11 plaatsen omhoog op de ranking (naar de 2de plaats) met een totaal 34,7 strafpunten. Deze positie liet Benoit niet meer los. In het laatste onderdeel (jumping) sprong hij een foutloos parcours. Met een totaal van 34,7 strafpunten keerde hij tevreden huiswaarts met de zilveren medaille. Evelien Bevers en haar 7-jarige Crespada Z strandden na dressuur slechts op de 20ste plaats met 37 strafpunten. Net zoals Benoit zette ook Evelien tijdens het crossonderdeel een inhaalmanoeuvre in gang en eindigde zij na de eerste 2 disciplines samen op de 6de plaats met 37,8 strafpunten. In het laatste onderdeel van de wedstrijd (jumping), kreeg het duo 1 tijdsfout aangerekend. Hierdoor eindigden zij hun wedstrijd met in totaal 38,8 strafpunten. Dankzij dit resultaat klom Evelien Bevers nog omhoog inde ranking en mocht zij zo de bronzen medaille in ontvangst nemen. Proficiat aan alle deelnemers van de Beker van België tijdens de CNC Minderhout. Klik hier voor alle uitslagen. Na de CNC Minderhout volgen nog 3 Bekerwedstrijden:

• Tongeren: Beker van België (L-reeks);
  • Nokere: Beker van België (M-reeks);
  • Deurle: Beker van België (B-reeks).