Lara De Liedekerke heeft ook haar tweede 4*-cross van het jaar met Ducati van den Overdam succesvol uitgereden. Met enkel wat tijdsfouten kwam ze dolblij over de finish en doet ze uitstekende zaken in het tussenklassement.

Lara De Liedekerke: “Bedankt Ducati, bedankt! Ik ben enorm blij. Ducati heeft voor de tweede keer bewezen dat Badminton geen toeval was en dat het een echt cross- en springpaard is. De cross was enorm uitputtend en de bodem loodzwaar. Het meest van al ben ik fier op zijn eerlijkheid: de paarden zijn zodanig moe dat ze hun hoofd laten zakken waardoor ze de hindernissen pas laat ontdekken maar hij was er voor mij! Toen ik aan het laatste water aankwam heb ik alles uit de kast gehaald zodat hij de hindernis zou springen en hij heeft echt woord voor woord gedaan wat ik hem vroeg.” Over haar tijd van 11:23 vertelde ze het volgende: “Ik kon echt niet sneller gaan. Mark Phillips heeft me vooraf gevraagd om tot hindernis 25 wat brandstof over te houden en dat heb ik gedaan. Nadien heb ik hem laten gaan maar hij was natuurlijk niet meer zo fris als in het begin.”

Over haar paard vertelt ze verder nog het volgende: “Het is zijn tweede 4* van het jaar en ik hoop dat hij voldoende recupereert voor morgen.” Indien ze door de vetcheck komt morgenvroeg, springt ze de afsluitende jumping: “Ik hoop natuurlijk foutloos te blijven, maar we zullen onze best doen”.

Lara bedankt ook van ganser harte alle Belgen in Haras du Pin: “Echt waar, bedankt aan alle Belgen die ons gesteund hebben vandaag, ik heb hen allemaal gehoord en ze hebben me echt voortgestuwd. Ook al ben je doodmoe, als je al die Belgische vlaggen ziet, wil je de Belgen niet teleurstellen. Deze ervaring en steun zijn echt ongelooflijk!”