Lara de Liedekerke - Nyala d'ArvilleEerder dit seizoen, in Nokere, won Lara de Liedekerke het Belgisch Kampioenschap voor de zesjarige paarden met Gulliver des Concessions Ewalco. Blijkbaar vond deze amazone dit niet genoeg en schreef ze nu ook nog het Belgisch Kampioenschap voor de vijfjarige paarden op haar naam. Ditmaal met de KWPN merrie Nyala d'Arville (Verdi x Heartbreaker). Deze combinatie won ook reeds de reeks voor de vijfjarigen op de Renswoude Horse Trials.
In Theux kreeg ze een dressuurscore van 36 punten, en daar werd niets meer aan toegevoegd. Hiermee stond ze net geen 10 punten voor Karin Donckers met Iris (v. Favoritas, 45.8).
Op de derde plaats volgde Rik Geirnaert met de ruin Il Dolce van de Distelhoeve (v. Egrando van't Heike, 46.5). Karin werd ook nog vierde met Jalapeno (47.3), gevolgd door Lara die nog de vijfde plaats voor haar rekening nam met Cabdaline des Quatre Chenes (48.8).
De M-reeks in Theux werd gewonnen door Xavier Snackers met Wanieta, gevolgd door Ronny Thijs met Happy van de Bakkershoeve.
Overige winnaars zijn:
B. Alexandra Colleye - Tinkerbel De La Salle
Bo. Paul Julien Guelinckx - Carranja Z
L. Meggy Van den Akker - Troy
Lo. Benoit Debrus - Lassergut Reine
PL. Rowena de Weert - Deejee
Foto: Nifin.be