Van donderdag 26 juni tot zondag 29 juni 2014 opent het kasteel van Arville voor de negende opeenvolgende keer zijn deuren voor de topsport en het grote publiek.

Drie proeven staan op het menu voor van deze belangrijke datum op de Belgische en internationale hippische kalender: een CCI*, een CIC** en een CIC***. Het Belgisch kampioenschap senioren zal tevens worden betwist gedurende dit unieke evenement.

Ongeveer 300 ruiters bestaande uit de elite binnen deze discipline zullen met elkaar de strijd aangaan in de drie takken van de eventingsport : dressuur, showjumping en natuurlijk de spectaculaire crosscountry - en dit tot groot genoegen van de zowat 10.000 bezoekers die elk jaar naar Arville trouw bezoeken.

Nieuw parcours

Teneinde de ruiters en het publiek te voldoen heeft de organisatie opnieuw grote inspanningen geleverd betreffende de vernieuwing en de kwaliteit van het parcours. Nieuwe hindernissen en een extra lus in het parcours zullen deze competitie nog spectaculairder maken.

Net zoals haar ouders hecht Lara de Liedekerke, die tevens van de partij zal zijn, veel belang aan hard werken en haar vasthoudendheid werd recent beloond : zij is nu officieel de beste Belgische ruiter op de FEI ranking (plaats 25) waarbij zij voor de eerste keer voor de legendarische Karin Donckers komt te staan die de voorbije 10 jaar zonder twijfel de Belgische eventingsport heeft gedomineerd.

Nieuwe partners

Zoals elk jaar is de organisatie van Arville verheugd beroep te kunnen doen op een groot aantal partners waaronder onze nieuwe sponsor Lombard International Assurance wiens naam zal verbonden zijn aan de belangrijkste proef van dit weekend, namelijk de CIC***.

Animatie

Dit is een unieke gelegenheid voor de familie de Liedekerke om hun prachtig domein in de streek van Namen open te stellen voor een groot familiaal weekend rond de thema's paard en natuur. Op het programma : koetstochten, ponyritten, een springkasteel, de country fair, een voorstelling van hengsten en diverse animaties. Dit is beslist een niet te missen gelegenheid voor families die een dagje ontspannen erop uit willen.

Meer info op www.arville.be of onze facebook pagina Eventing Arville

Bron: Persbericht