Eventing WaregemEventing Waregem gaat deze week door, meer bepaald van 26-29 september. Op donderdag en vrijdag staat de dressuur gepland voor de internationale deelnemers op de Renbaan te Waregem. Op zaterdag wordt er dressuur gereden door de nationale deelnemers en springen alle deelnemers aan de renbaan hun jumping. Spektakelstuk en publiekstrekker wordt opnieuw de cross-country, gebouwd in samenwerking met de gekende Britse parcoursbouwers ‘de Willis familie’. De cross-country gaat weer door in het Kasteelpark Hemsrode te Anzegem. De paarden staan traditioneel gestald in het Bloso-centrum De Gaverbeek naast de hippodroom te Waregem. Volgende internationale reeksen zijn dit jaar gepland: CIC1* en CICO3*. Vooral de driesterrenreeks dient vermeld te worden. In deze reeks wordt het Belgische Kampioenschap seniores gereden. Dit is een unicum gezien dit voordien steeds op 2*-niveau gereden werd. De allerbeste Belgische combinaties worden verwacht. Tevens wordt in deze wedstrijd ook de ‘FEI Nations Cup’ gereden. Dit regelmatigheidscriterium kent zeven landenwedstrijden. Waregem wordt de zesde wedstrijd. Heel wat internationale topruiters worden verwacht voor deze wedstrijd. Per ploeg starten vier ruiters. Na de vorige wedstrijd te Aken staan de Duitsers resoluut aan de leiding voor de Britten en de Nieuw-Zeelanders. De finale wedstrijd na Waregem gaat door half oktober te Boekelo. Na de organisatie van een wereldbekermanche, diverse Europese- en Belgische kampioenschappen,… is dit een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van Eventing Waregem. Eventing Waregem bestaat ondertussen al sinds 1980. In 1996 ging de cross voor het eerst door in het Kasteeldomein Hemsrode. Voorheen was dat rond Hof ter Walem in Wortegem. De inkomprijs voor de cross-country bedraagt 7 euro per persoon in voorverkoop en 10 euro aan de ingang. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen alsook het parkeren is gratis. Er is ook een VIP-formule mogelijk alsook is er een champagnebar voorzien toegankelijk voor iedereen en dit alles op de unieke ligging aan de waterhindernis. Op die zondag 29 september staan ook nog een aantal nevenactiviteiten gepland. Naast een prachtige wandeling door het kasteeldomein en langs het parcours van de cross-country zal er een ‘Lifestyle Tuinbeurs’ doorgaan van 9u tot 19u voor het Kasteel Hemsrode. Er wordt ook uitgebreide kinderanimatie gedurende de ganse dag voorzien. Voorverkooppunten voor toegangskaarten kunnen gevonden worden op de website. Veel gekende ruiters wonnen al te Waregem. Hierbij enkele namen: Eddy Stibbe (NED), Alec Van den Abeele (BEL), Matt Ryan (AUS), Blyth Taith (NZL), Karin Donckers (BEL), Andreas Dibowski (GER), Nicolas Touzaint (FRA), Frederik Smet (BEL), Marc Rigouts (BEL),… Vorig jaar won de Duitse topper Kai-Steffen Meier de hoogste reeks. Aanspreekpunt binnen de organisatie is medestichter Tom Ryckewaert. Hij hoopt alvast om opnieuw veel toeschouwers te verwelkomen op deze unieke wedstrijd. Hij dankt verder ook nu al de vele sponsors en medewerkers zonder wie deze grote organisatie niet mogelijk zou zijn. Enkele bekende deelnemers: Christian Chabot (BEL) – Belgisch kampioen 7-jarige paarden 2013 – neemt onder meer deel met het winnende paard Barlison. Laura Collett (GBR) – Britse topamazone die goud won op het EK pony’s, juniores en young riders! Kanshebster voor Olympische Spelen in Rio 2016. Wouter De Cleene (BEL) – won als ponyruiter individueel goud op het Europese kampioenschap. Ook zijn broer Pieter neemt deel. Lara de Liedekerke (BEL) – recent nog beste Belgische op het EK seniores in het Zweedse Malmö, samen met Karin Donckers topfavoriet voor het Belgische Kampioenschap. Karin Donckers (BEL) – al jaren beste Belgische op de wereldranglijst. Start in het BK met de 8-jarige Fletcha van ’t Verahof. “Mijn beste paard ooit,” aldus Karin Donckers. Rik Geirnaert (BEL) – winnaar Lami-cell Beker van België in 2012 Megan Heath (NZL) – topamazone uit Nieuw-Zeeland, won vorig jaar te Luhmühlen, Duitsland, de  ‘best CCI4* debut performance’. Kai-Steffen Meier (GER) – Duitse topruiter die vorig jaar de CIC3* won te Waregem met TSF Karascada M waarmee hij opnieuw start. Lisa Sabbe (BEL) – lid van de Belgische ploeg die dit jaar vijfde werd op het EK te Malmö. Donatien Schauly MCH (FRA) – won dit jaar brons op het EK te Malmö met de Franse ploeg. Xavier Snackers (BEL) – start hetzelfde paard, Ramses de Hurtebise Ewalco, dat hij reed op het EK te Malmö. Outsider voor het BK. Blyth Tait (NZL) – voormalig Olympische Kampioen (1996 – Atlanta (USA)) en winnaar te Waregem. Jan Van Beek (NED) – Nederlandse topruiter die vaak in België rijdt Steve Van Winkel (BEL) – voormalige winnaar Beker van België – vice-kampioen van België bij de 7-jarigen – woont in regio Waregem Joris Vanspringel (BEL) – nam deel aan drie Olympiades, vorig jaar nog tweede te Waregem. Lucy Wiegersma (GBR) – Britse topamazone Benjamin Winter (GER) – won verschillende medailles als jeugdruiter op Europese Kampioenschappen Florence Ysebaert (BEL) – winnares Lami-cell Beker van België 2011 en momenteel aan de leiding in de beker 2013 met Adamo DH. Actuele deelnemerslijsten zullen snel online komen via deze link: www.rechenstelle.de/2013/waregem/