De 'Derby of Flanders - Memorial Nick Motmans' is daarnet op de Longines Spring Classic of Flanders gewonnen door de Braziliaan Carlos Eduardo Motta Ribas. De Braziliaanse ruiter was de enige die het parcours foutloos wist af te leggen. Hij eindigde zijn ronde in een tijd van 206:80 seconden. Hiervoor kon hij rekenen op de 16-jarige KWPN'er Ronaldo (v. Ahorn). De Italiaanse vriendin van Philippe Le Jeune, Lucia Vizzini werd 2e met Loro Piana Lismeen Lancer (v. Limmerick). Zij kreeg 4 strafpunten en werkte haar rit af in een tijd van 215:73 seconden. Eind vorig jaar won Le Jeune met deze ruin nog een proef op de Gucci Paris Masters. De Brit Guy Williams was de snelste, maar kreeg 8 strafpunten. Hij zette met de 18-jarige BWP'er Skip Two Ramiro (v. Skippy II - foto) een tijd neer van 206:35 seconden. De Zwitser Romain Duguet werd 4e met de sBs'er Ulena van hof Ter Naillen (v. Vigo d'Arsouilles. De Egyptenaar Karim El Zoghby eindigde op de 5e plaats met Dunoair Urona (v. Phin Phin). Er verschenen ook drie landgenoten aan de start. Maar geen van hen kon zonder een hoge foutenlast over de finish komen. Wesley Carmans kreeg 29 strafpunten met Calvados. Terwijl Sander Geenen (Crack Star) en Sven van Dijck (Damira) werden uitgesloten. Klik hier voor de uitslag.