Met de 9-jarige dochter van Midas vh Endhouse, gefokt bij Marcel De Ridder, opteerde Vermeir voor een veilig ritje. Die aanpak leverde hem dankzij een foutloos resultaat de vierde plaats op. 

Steve Guerdat beet de spits af en stuurde Is-Minka (Mylord Carthago) in een razendsnelle tijd naar de finish. De toon was meteen gezet, de lat lag hoog. Verschillende pogingen werden ondernomen om de Zwitser van zijn troon te stoten, maar menig ruiter ging hierbij in de fout. Harrie Smolders zorgde voor de tweede nulronde met de BWP'er Mr. Tac (Non Stop) maar besloot bijna een seconde later dan Guerdat's tijd. Na Vermeir was het Daniel Deusser die als voorlaatste ruiter het grootste gevaar vormde. De reeds 16-jarige Scuderia 1918 Tobago Z beschikt met zijn ruiter over voldoende ervaring om het vuur aan de schenen te leggen van eender wie probeert hen te verslaan. Zo gezegd, zo gedaan: Guerdat werd met een verschil van 34 honderdsten verslaan. 

Jérôme Guery mocht voor eigen publiek ook aantreden in de barrage dankzij zijn zesde plaats met de sBs-ruin Great Britain V, een nakomeling van Nabab de Reve.

Resultaten