In de rubriek voor 5- en 6-jarige paarden was Rik Hemeryck de snelste om het 1m10 hoge parcours foutloos af te werken met de 6-jarige Sam de Lauzelle, een zoon van Windows vh Costersveld uit de eigen fokkerij van Hemeryck. Dorien Theybers zat hen op de hielen met de door Kurt Delanghe gefokte Darwin van Dream Stables Z (Di Cantero van Ter Hulst Z). Joris Geenen werd op de Diarado zoon Darjeeling Z (fokker: Guido en Alwin Lenges) derde. 

Geenen bracht nog een fokproduct uit dezelfde fokkerij aan de start en werd op Diamonds are Forever Z (Dominator 2000 Z) vijfde. Op zeven zagen we Gilles Borgonjon in het zadel van de 6-jarige Sammy van't Holeinde (Vigo d'Arsouilles, fokker: Philippe Vereecke) voor Kristien Peeters en Cavalia Sts Z (Comme il Faut, fokker: Frank Jennen) op acht. 

Terwijl Rik Hemeryck gisteren nog de overwinning wist binnen te halen op zijn eigen gefokte Pretty Girl de Lauzelle was hij op vrijdag goed voor een vierde plaats met de Armitage's Boy dochter. Jos Verlooy liet zich in deze CSI3* 1m40 rubriek op negen noteren in het zadel van de Diamant de Semilly zoon Omaro van de Meerse

Viktor Daem zorgde in de driesterren competitie voor een Belgische klassering met de 9-jarige Kavaliers Blue (Zirocco Blue) en werd in de 1m40 proef dertiende. De door Dyllan De Rycke gefokte Eau de Vie Jeleena Dr Z (Elvis Ter Putte) landde met Kendra Claricia Brinkop de zesde plaats. 

De BWP hengst Oreo D.R. (Kannan) van fokker Reinout Delagaye werd met Ra'ad Naser achtste. De top tien werd besloten door de BWP merrie Pia - Lotta van'T Roosaker (Comme Il Faut) uit de fokkerij van Marc Kluskens, met Marit Haarr Skollerud Cox in het zadel.

Resultaten