De jongste Guery wapende zich met de 9-jarige Falko Ste Hermelle om deze hoofdrubriek tot een goed einde te brengen. Hun foutloze rit leverde uiteindelijk de tiende plaats op! Guery heeft sinds eind augustus de teugels in handen van deze Vigo d'Arsouilles-nakomeling, die hij overnam van Cyril Cools. 

De door Paul en Bastiaan Merckx gefokte Origi van de Zeshoek draagde zijn steentje bij aan de spanning en werd door Enrique Gonzalez naar de tweede plaats geloodst. De zoon van Marius Claudius, uit dezelfde stam als de befaamde Eldorado van de Zeshoek, werd opgeleid door Tim Van den Broeck, die hem vijf jaar geleden verkocht aan Axel Verlooy.

Met bijna anderhalve seconde verschil kon het duo niet tippen aan Matthew Sampson. De Brit haalde de winst binnen op de rug van de 9-jarige King Lepantino, een KWPN'er van Arezzo VDL. De top drie werd afgewerkt door Kendra Claricia Brinkop en Enrico de La Pomme (Vigo d'Arsouilles). 

Virginie Thonon en Dayton Sitte stralen op het podium van Gold Tour

Wat eerder mocht Virginie Thonon de tweede positie innemen tijdens de ereronde van de Gold Tour 1m40. Onder haar zadel zat de sBs-hengst Dayton Sitte, een nakomeling van Ogano Sitte uit de fokkerij van Nicolas Boudrenghien. 

Binnen de top tien zagen we de BWP-merrie Olympia Ter Leydonck (Balou du Rouet, F. Stijn Stevens) onder Niklaus Schurtenberger terug op zes, gevolgd door Kendra Claricia Brinkop en Que Passa de Regor (Hunter's Scendro, F. Johan Veldeman) op zeven. De achtste plaats ging naar Pauline van de Roshoeve (Inar C, F. De Roshoeve) met Sandra Loevaas. 

Resultaten