Met de 9-jarige Vigo d'Arsouilles dochter was Philippaerts de beste in de CSI4* 1m50 Grote Prijs kwalificatie. Leopold van Asten kwam met VDL Groep Nino du Roton (Iron Man vd Padenborre) als laatste aan de start maar kon eveneens niet tippen aan de snelheid van het Belgisch duo voor hem en werd tweede. Rik Hemeryck vervolledigde het podium met een foutloze rit voor Navarro van het Eelshof (Jappelloup vh Dauwhof). 

De BWP'er Picco Bello v/h Panishof (Vigo d'Arsouilles) zagen we aan het werk onder het zadel van Laura Kraut. De Olympische amazone stuurde hem naar de zesde plaats. 

Kasper de Boeck en Rik Hemeryck schitteren zij aan zij in 1m45 rubriek

Op een hoogte van 1m45 was het Daniel Deusser (GER) die de overwinning greep met de 13-jarige KWPN'er Gangster v/h Noddevelt (Eldorado vd Zeshoek). Hij bleef voor op zijn landgenoot David Will met Kansall (Kannan). 

Kasper de Boeck had de BWP'er Nepal S gezadeld en kwam met de nakomeling van Kannan op drie te staan. Op vijf volgde Rik Hemeryck in combinatie met de 10-jarige Jenson van't Meulenhof-zoon, Inoui du Seigneur. Daarnaast kon ook Olivier Philippaerts zich laten opmerken. Hij werd in het zadel van Kwik Tweet (For Pleasure) achtste.