In het zadel van de 6-jarige Sunbeam-K van Kattenheye maakte Lambrecht licht werk van het 1m20 hoge parcours en bracht de door Tony Raman en Annemarie Strobbe gefokte dochter van Bamako de Muze in de snelste tijd over de eindmeet. Seppe Wouters en Suzanne de Mariposa (Hunter's Scendro, F. Koen De Brabander), gisteren nog de beste Belgische combinatie in deze proef, namen de tweede plaats voor hun rekening. Opnieuw na Wouters kwam Zara Poels op de rug van de Cornet Obolensky-dochter, Clair Z. 

Catherine Gustin plaatste zich met een andere troef in de top tien en werd met Extra Emerald Edc Z (Emerald van't Ruytershof, F. Ecurie Da Costa) vijfde. Op zes zagen we Katja Haep terug in combinatie met Giant's Causeway B Z (Grandorado), zij had de beste 5-jarige onder het zadel zitten. Estelle van Tricht sprong naar de zevende plaats met Hhs Ocala (Urano de Cartigny) en tot slot kwam Cis van Hoydonck op elf te staan met Bjussica T Z (Bamako de Muze, F. Leo Quirijnen).

Seppe Wouters en Christophe Vanderhasselt delen het podium bij 7- en 8-jarige paarden

Wouters was een rubriek later opnieuw goed voor de tweede plaats, dit keer in het zadel van de door de familie Veldeman gefokte Roxanne de Regor (Kannan). Het paar legde het vuur aan de schenen bij Niklas Betz, die de 8-jarige Catch me du Grand Routheux (Cyrano d'Obri) naar winst stuurde. Vanderhasselt vervolledigde het podium met de door Elke Luyten gefokte Axxess Pur Z (Aktion Pur Z) maar werd ook achtste op de Diamant de Semilly-zoon Quantum van het Auremaxhof (F. Robby Van De Walle en Eva Stremus).

Louis Lambrecht kwam ook opnieuw de kop opsteken en bracht Quivan v/d Wateringhoeve (Vannan), een fokproduct van Dirk Govaerts, naar de vijfde plaats. Voor hen op vier noteerde Pieter Devos zich met Lente (Grandorado TN), op zes zagen we Cis van Hoydonck met Ronnie Flex Castanoo (Arezzo VDL, F. Gerd Wauters). 

Resultaten