De uitdaging voor deze Grote Prijs werd gevormd door 1m30 hoge hindernissen, waarvoor van der Meerschen de President-dochter Honesty Chavannaise onder het zadel had. Met het fokproduct van Yves Evrard stopte zij de klok van de barrage op 38,39s. Rik Nauta wist ook onder de 39 seconden te blijven en finishte met Kia Maria vd Potaarde (Numero Uno) in 38,78s. Met de door Stefaan de Vos en Kristel Vertommen gefokte BWP-merrie werd hij tweede. Een volledig Belgische top drie was compleet met brons voor Jorik Vervoort in het zadel van de 7-jarige Rothinka van't Lusthof, een dochter van Corico Z uit de fokkerij van Dennis en Leen Van Den Heuvel - Wuyts. Hun chrono werd genoteerd op 39,09s. 

De Deense Palma Sophie Gry Jansson-Christensen had een bekend gezicht onder het zadel zitten en kwam aan de start op Legolas ter Wilgen. Deze 13-jarige BWP'er is een zoon van Emmerton, gefokt door Wilfried Rooms, en werd opgeleid door niemand minder dan Emilie Conter maar ook Daniel Deusser en Michael Hughes namen al plaats in zijn zadel. Het duo landde de vierde plaats met een tijd van 39,11s.

Marthe Heudens hield Riviera van het Dennehof (Chatman), een 7-jarige BWP-merrie uit de stallen van De Muynck - Van Dyck, foutloos in een tijd van 40,71s en werd zo negende. De top tien werd afgerond door Astrid de Pauw en de 8-jarige Etoile de Laubry Z (Emerald).

Resultaten