Ella Bomeré beet de spits af in het zadel van Moonshine van't Ameldonk Z en liet meteen het goede voorbeeld zien. Met de dochter van Marius Claudius liet ze alle balken in de lepels liggen. Jérôme Denutte volgde in het zadel van Umour Noir de Crann keurig het voorbeeld van zijn voorganger en liet eveneens een nulronde noteren. Jitske van den Eynde kreeg met Miara Stb Z een balk in het zand en ook Robin Vermeir kreeg vier strafpunten aangerekend op Diamantina Z. Uiteindelijk eindigde het Belgische team zo met een totaal van vier punten. Dat bleek het beste resultaat, de buit op eigen bodem was binnen. 

"In het begin van de week hadden de ruiters wat pech", reflecteerde bondscoach Filip Lacus. "Er werd goed gereden maar links en rechts werd een foutje te veel gemaakt. De grote finale hebben we daardoor net gemist, maar hier hebben ze dan nog een keer laten zien wat ze in hun mars hebben. We hebben nog een laatste keer heel hard ons best gedaan, iedereen was gemotiveerd om het beste eruit te halen", besloot hij tevreden van zijn team. 

"Het team hier was hetzelfde als op het Europees Kampioenschap. Het is een heel sterk team, met toch enkele knappe resultaten op hun palmares, ze hebben al heel wat overwinningen binnengehaald. We hebben drie landenprijzen gewonnen, waren tweede op het EK,... Ze hebben goed gepresteerd maar bovenal ook veel bijgeleerd."

"Er waren niet per se meer zenuwen omdat het voor eigen publiek was, het geluk zat volgens mij gewoon niet echt aan onze kant. Er is weinig gebeurd, maar enkele kleine foutjes te veel. We hebben met twee strafpunten naast de grote finale gegrepen. Hier in de finale staan natuurlijk de beste teams aan de start, dat maakt het een competitief deelnemersveld. Er mag weinig mislopen om mee te doen voor de prijzen."

Het Zwitserse team volgde met acht strafpunten op twee, Tsjechië werd derde met zestien strafpunten.

Resultaten