Vereecke had voor het 1m40 parcours de 10-jarige dochter van Vigo d'Arsouilles gezadeld en loodste Oilily de Muze vlekkeloos naar de eindmeet. Ook voor Guery en Great Britain V (Nabab de Reve) bleven de balken in de lepels liggen. De Belgische ruiters kwamen respectievelijk op twee en drie te staan want het was de Amerikaanse amazone Natalie Dean die erin slaagde om de snelste tijd af te klokken in het zadel van Dotcom d'Authuit (Diamant de Semilly). 

Petronella Andersson volgde op vier met de door Stoeterij 't Merelsnest gefokte Olympke van't Merelsnest (Vigo d'Arsouilles). Binnen de top tien wist Alex Van Pollaert's fokproduct Ilex VP, een zoon van Diamant de Semilly, zich met Nicolas Delmotte op acht te plaatsen.

Julie de Pelsmaeker houdt Chloé Hoste van de overwinning in 1* Grote Prijs-kwalificatie

Terwijl op de hoofdpiste de eerste vijfsterrenproef werd gereden, werd op de andere de Grote Prijs-kwalificatie voor de eensterren competitie afgewerkt. Chloé Hoste plaatste zich na een derde van het verloop van de proef aan de leiding met Valeriane de Moyon (Calypso de Moyon). De buit leek binnen tot kort voor het einde nog Julie de Pelsmaeker op het toneel verscheen. In het zadel van Ohlala van't Gelutt (Thunder vd Zuuthoeve) slaagde de amazone erin om de tijd nog een halve seconde te verbeteren en zegevierde. 

Rik Nauta werd zowel vierde op Kia Maria vd Potaarde (Numero Uno) als zesde met Kamille van de Lindenhove Z (Kannan). 

Resultaten