De overwinning kwam op naam van de Zangersheide merrie Cybele de Wy Z (Centinaio d'Ive Z) onder de Fransman Gregory Cottard. Zij bleven voor op Jody van Gerwen en de 9-jarige Panamera Sth, een nakomeling van Jonsaunier Dwerse Hagen. 

Op vier zagen we de BWP hengst Origi van 't Geyzeven de kop opsteken. De door Boudewijn Schepers gefokte Thunder vd Zuuthoeve zoon bleef onder Mariano Martinez Bastida foutloos. Gilles Dunon zorgde mee voor wat Belgisch kleur in de top tien en stuurde Quinta V T Hornesele Z (Quidam de Revel) naar negen. 

Eerder was het Kim Thiry die voor het beste Belgische resultaat zorgde in de 1m45 proef en op Neverland Z (Numero Uno) zesde werd. Julien Denayer werd met de 8-jarige Qurina van het Leliehof (Jenson van't Meulenhof) twaalfde.

Louise Losfeld verzekert Belgische zege

Over 1m40 was het Louise Loself die de Brabançonne deed weerklinken na een vlekkeloze rit op de Arko III dochter Athina Louise Z. Op de rug van Quibelle van de Zeshoek (El Torreo de Muze) werd Daan Bernaerts tiende. Op drie kwam de door Jos Hendrickx gefokte Lunatique de Kwakenbeek (Cicero Z Van Paemel) onder Millie Allen. De top vijf werd besloten door Tina Lund en de BWP'er Ozzy Osbourne Vd Goudblomme (Hunter's Scendro) van fokker Inge De Vriese. 

Resultaten