De 1m50 hoge uitdaging werd over twee rondes verreden, met vijftien combinaties aan de start in het tweede deel. Putters hield de BWP'er Oberon Vdh in beide ritten foutloos en werd met de Thunder vd Zuuthoeve-nakomeling uit de stallen van Arnold Van Den Houte vijfde! 

Thomas de Wit kreeg in de eerste ronde slechts een tijdsfoutje aangerekend met zijn eigen gefokte Tools Dw Z (Toulon) maar bleef verder keurig van het hout af, wat hen de zevende plaats opleverde. Gilles Thomas had de door Guido Herrijgers gefokte Elfra van Beek Z (El Salvador) onder het zadel zitten voor deze proef en bracht de 10-jarige hengst naar de negende plaats. Op tien volgde Gudrun Patteet in combinatie met de Nabab de Reve-zoon Sea Coast Guinness

Na de tweede ronde werd voor Annelies Vorsselmans met C. Kullotie W Z (Comme il Faut) de elfde plaats genoteerd, Thibeau Spits zagen we met Ochi van't Domentshof (Thunder vd Zuuthoeve) terug op vijftien.

De overwinning ging naar Gregory Cottard in het zadel van Cocaine du Val. Met de dochter van Mylord Carthago wist hij op vrijdag ook al de overwinning binnen te halen, nadat hij op donderdag het hoogste schavot inkleedde met Cybele de Wy Z. Amanda Slagter vulde de tweede plaats in op de Chacco-Blue hengst Cornet Blue PS voor Nicolas Sers en Eleven de Riverland (Kannan) die het brons mee naar huis namen.

Resultaten