De Prijs Henders & Hazel werd over in twee rubrieken afgewerkt. Het 1m45 hoge parcours van deze driesterren uitdaging werd in totaal door 23 combinaties foutloos afgewerkt. Kort na de middag waren het Niels Fockaert en Michael Vreys die naar het podium wisten te springen. Fockaert had de Chacco-Blue hengst Chacco Me Biolley onder het zadel om de tweede plaats op te eisen. Met ruim een seconde verschil volgde Vreys op drie met de 9-jarige Chica Bomb van Plockroy Z (Comment vh Lindehof). 

De overwinning ging in deze rubriek naar Harry Allen en de eveneens 9-jarige Kazelli VDL, een dochter van Arezzo VDL uit de fokkerij van VDL Stud. Louise Losfeld mocht zich met Athina Louise Z (Arko III) ook bij de prijswinnaars rekenen dankzij haar twaalfde plaats. 

Wat later ging de rubriek opnieuw van start met dit keer Rik Hemeryck en Navarro van het Eelshof (Jappelloup vh Dauwhof) die de derde plaats kleur gaven. Op twee stond Sanne Thijssen met de Fernando-H zoon Jelte DD. De Soc. Fermiere de Preuilly zag hun Quark de Preuilly Z (Quaprice Bois Margot) zegevieren met Mariano Martinez Bastida.

Gilles Dunon was op de Quidam de Revel dochter Quinta V T Hornesele Z goed voor de vierde plek. De top tien werd verder ingekleed door Kim Thiry en de 8-jarige Quick Silver van het Farasohof (Dominator 2000 Z) op zes, Daan Bernaerts met de Chaman zoon Pepper van de Bucxtale op zeven en Katja Haep met Chupalina 2 (Clarimo) op acht. Brecht Goossens besloot deze top tien in het zadel van Noukie Z (Nabab de Reve).

Rik Hemeryck zegeviert met eigen gefokte Pretty Girl de Lauzelle in 1m35 rubriek

Voor de CSI3* 1m35 rubriek zette Hemeryck in op zijn eigen fokkerij en stuurde de 9-jarige Pretty Girl de Lauzelle (Armitage's Boy) naar de overwinning. Daan Bernaerts liet met de 8-jarige El Torreo de Muze nakomeling Quibelle van de Zeshoek de vierde plaats noteren. Op vijf volgde Bart Jay Jr Vandecasteele op de door Geert Baertsoen gefokte Ebene de La Pomme (Vigo d'Arsouilles).

Niels Fockaert wint afsluitende 1.40m

In de CSI3* 1.40m afsluitende rubriek sprong Niels Fockaert met Teaser R Z (Toulon) naar de winst. Fockaert en de achtjarige zoon van Toulon waren net geen seconde sneller dan Mariano Martinez Bastida en de 10-jarige BWP-hengst, Origi van 't Geyzeven (Thunder vd Zuuthoeve). Op de rug van Boudewijn Schpers' gefokte hengst bleef de Spanjaard voor op Malgorzata Ciszek-Lewicka en de 10-jarige AES-merrie, Daisy (Glasgow vh Merelsnest).

Het paar werd opgevolgd door Filippa Enmark die met King Kong Van 't Valissenhof (Fantomas de Muze) voor bleef op Sanne Thijssen en Cupcake Z (Chacco-Blue).

Resultaten