In een rubriek tegen de klok was Kumps op geen fout te betrappen in combinatie met Cabo Verde (Christian 25). Kumps heeft de 10-jarige hengst sinds midden dit jaar onder het zadel en was sinds eind juni niet meer op het internationaal verschenen met de Hannoveraner. 

Op het podium zagen we de BWP'er Quintano Gramina (Kannan) de derde plek veroveren onder het zadel van Hanno Ellermann. De overwinning kwam zonder enige twijfel in handen van Petra Heikkinen. De Finse amazone was met Hurby (Namelus R) bijna zes (!) seconden sneller dan Kristaps Neretnieks en Cinderalla Cece. 

Kumps doet enkel maar beter in 1m45 rubriek

Kumps ging als een opgewarmde diesel richting de opvolgende 1m45 rubriek, waar hij nog beter wist te doen! Met Promise van de Leeuwerk (Quasimodo vd Molendreef) navigeerde hij dubbel foutloos doorheen het parcours en liet de zesde plaats noteren. Voor hen op vijf kwam de door Willy Kuipers gefokte Oechie-K (I'm Special de Muze) onder winnares van de vorige proef, Petra Heikkinen. De overwinning had een Belgisch tintje want Matas Petraitis rekende op de BWP-hengst Nicko P, een zoon van Tonixe uit de stallen van Pierre Van Assche. 

Resultaten