EBS, ook wel bekend als Exclusive Breeding Stallions is een nieuw dekstation opgericht door Simon Riquiere en Tal Milstein. Samen zijn ze erin geslaagd een ongezien aanbod van dekhengsten samen te stellen.

Zo zullen er maar liefst 4 hengsten van EBS deelnemen tijdens de Global Champions Tour 2016!

Alicante, een prachtige schimmelzoon van Casall ASK, springt momenteel op 1m55-niveau met Jerome Guery. Alicante kenmerkt zich door zijn voorzichtigheid, zijn mooie exterieur en zijn grenzeloze vermogen. Zijn nakomelingen springen met dezelfde scherpe reflexen! Ondanks dat zijn oudste nakomelingen pas 6 jaar zijn, tonen ze reeds veel talent. Zo springt Fileva ST succesvol internationaal met Faye Schoch en liep deze merrie twee maal foutloos tijdens het WK Jonge Paarden in Lanaken! Fabiola, (mv. Numero Uno) sprong dubbel foutloos tijdens het NK 5 jarige paarden met Jan Diepman. Fascinate HBC kreeg over 2 omlopen 1 tijdsfout met Angelique Hoorn tijdens hetzelfde NK. Ook de door Exclusive Breedings Stallions aangeboden Faldo is een zoon van Alicante. Faldo sprong met Vicky van de Poel naar een 5e plaats tijdens de Hengstencompetitie 6-jarige!

Donderdag sprong de hengst nog naar een indrukwekkende 7e plaats tijdens zijn debuut in de Global Champions Tour met Jérôme Guery. De video ziet u hier:https://youtu.be/JovNs7hLWgw

Van Helsing is een andere hengst die aangeboden wordt via EBS! Deze indrukwekkende 9-jarige ruin nam vorig jaar al deel aan de nevenproeven van de Global Champions Tour, maar zal nu in de grote proeven aan het werk te zien zijn! Deze prachtige zoon van Valentino uit een Stakkato moeder toonde met Roosje Brouwer reeds op 8-jarige leeftijd zijn kunnen op 1m50 niveau. Onder andere tijdens de Longines Masters in Parijs werden ze nog 8e in de 1m50 Grote Prijs. Van Helsing kenmerkt zich door zijn bloederigheid, zijn athletisch vermogen.

Apardi is een zoon van Corland uit een Kannan-moeder. Deze volle broer van Bacardi VDL zal met Daniel Bluman aan het werk te zien zijn dit seizoen. Zelf is hij groot en elegant en beschikt over een uitstekende gallopade. Hij heeft ontzettend veel werklust en beschikt over oneindig veel vermogen. Recent werd hij 4e in de Longines Grand Prix van Dublin en ook als jong paard was hij al zeer beloftevol. Als 8-jarige won hij immers het Noord Amerikaanse jonge paarden kampioenschap in Wellington! Uitzonderlijk is het feit dat ook de volle broer van Apardi, namelijk Bacardi VDL, op het hoogste niveau terug te vinden is. Na een succesvolle carrière met Jos Lansink werd hij verkocht aan Janika Sprunger. Apardi zijn moeder Supardi kreeg in haar merrietest een negen voor vermogen. Ook de halfzus van Apardi, namelijk Capardie (v. Wittinger VDL) deed een superieure IBOP. Zo behaalde ze de hoogste dagscore en kreeg o.a. een 8,5 voor haar galop. Grootmoeder Gupardie (v. Jasper) is moeder van 1m50 springpaard Agupardie (v. Montreal VDL) en 1m60 springpaard Tupardie (v. Ahorn).

Warrant, deze 13-jarige hengst van Numero Uno x Nimmerdor is zelfs al voor zijn start aan de Global Champions Tour aan een ongezien seizoen bezig. Begin dit jaar won hij in Wellington al de $ 25,000 gedoteerde 1m50 proef. Tijdens de Nations Cup in Ocala maakte Warrant ook deel uit van het Mexicaans team dat tweede werd!

Ook zijn nakomelingen blijken niet van de minste: In 2011 leverde Warrant de kwpn-keurings- en verrichtingskampioen Durrant, die zowel qua exterieur als springmanieren excelleerde. In 2012 werd wederom een nakomeling van Warrant aangewezen voor de kampioensring. Zijn oudste nakomeling Wiranta bewijst zichzelf ondertussen op 1m50 niveau met Jonathan Mccrea!

Het dekgeld voor Alicante en Apardi bedraagt 1500 euro met levend veulen garantie. Voor Van Helsing betaalt u 250 euro per rietje. Het dekgeld van Warrant bedraagt 1000 euro met levend veulen garantie.

Voor dekkingen of meer informatie kunt u bellen naar:

Simon Riquiere: +32 478 59 85 66 of Nathalie de Martin: +32 478 03 08 08

www.EB-Stallions.com