Deze prachtige eigendom is gelegen tegen de bosrand van het Merode gebied waarin men 230 km ruiterpaden vindt. Makkelijk bereikbaar via de E313 en de E314 en centraal tussen Antwerpen en Brussel.  Het geheel bestaat uit een nieuwbouw hoeve van 2016, een carport (Héritage) voor 2 auto's en een verwarmd hondenhuisje, een stallencomplex (2016) met 6 boxen, een buitenpiste op geopad bodem van 22m x 42m en verschillende omheinde weides (De Sutter).
Via een kasseien oprit betreedt men de eigendom die voorzien is van een houten automatische poort met videocamera en parlofoon.
De gezellige hoeve is afgewerkt met hoogwaardige materialen en bestaat uit: een inkomhal met ingebouwde kast en apart gastentoilet, een leefruimte met open keuken en een eetplaats en salon met kachel. De leefruimte is zeer licht door de vele raampartijen. Verder zijn er op het gelijkvloers een ruime masterbedroom met dressing  en een badkamer met bad, inloopdouche, dubbele lavabo, toilet en bidet. De kelderruimte is te bereiken via een volwaardige trap en makkelijk te gebruiken als berging. Ook is er een aparte berging met technische ruimte waarin zich een aparte wasplaats en de domotica installatie bevindt. Op de eerste verdieping bevinden zich een opkamer die gebruikt wordt als bureau, twee slaapkamers en een badkamer met douche, lavabomeubel en toilet. De zolder zou nog kunnen afgewerkt worden als zeer ruime slaapkamer.
Het nieuwe stalgebouw (Lambert-Geerkens) bevat 6 boxen met elk een eigen uitloop (gedraineerde zandpaddock), 2 wasplaatsen, een zadelkamer met ingebouwde kasten, een opslagplaats voor stro/hooi, een afgesloten werkplaats, een studio voor de groom met badkamer en kitchenette en een technische ruimte annex voederkamer.
De gedraineerde piste is voorzien van een geautomatiseerde sproeiinstallatie en voorzien van een De Sutter-omheining.  Het stalgebouw is voorzien van zonnepanelen. Verder zijn er op de eigendom 2 waterputten (regenwater) en een geboorde put die aangesloten is op de sproeiinstallatie van de piste, deze zou eveneens kunnen worden aangesloten op de drinkbakken.
De tuinen zijn aangelegd met diverse terrassen en een zwemvijver.  's Avonds wordt de eigendom via een automatisch systeem prachtig verlicht.
Unieke eigendom voor de paardenliefhebber!