Jos Verlooy: "Ik kijk enorm uit naar (de individuele finale, nvdr) op zondag, maar dit is ook al fantastisch. We hebben hier hard voor gevochten en eindelijk worden we beloond, hier moeten we nu extra hard van genieten. Zoiets vergeet je niet snel. Ik ga nu focussen op zondag en alles op alles zetten om zo hoog mogelijk te eindigen."

Pieter Devos: "Vandaag vallen alle puzzelstukjes samen. We hebben de voorbije periode individueel fantastische resultaten neergezet en op de grote kampioenschappen lukte het steeds niet, maar vandaag halen we dan die gouden medaille. We maken hiermee een statement en we geven de hele Belgische ploeg een boost. Het moet nog even bezinken maar ik denk dat we heel fier mogen zijn. Het is heel belangrijk om te benadrukken dat we hier vandaag stonden als een team. Wij zijn de vier mannen die vooraan staan, maar er zijn veel meer mensen achter ons en ook zij verdienen een pluim."

Jérôme Guery: "Het gevoel is moeilijk te omschrijven, het is fantastisch wat we hier gerealiseerd hebben. We kwamen voor een kwalificatie voor de Olympische Spelen en we gaan naar huis met die kwalificatie én een gouden medaille, dat is ongelofelijk. Quel Homme is niet de snelste dus ik wilde me vandaag vooral focussen op een nulronde en minder aan de tijd denken. Ik heb de Spelen in Rio mogen meemaken en vandaag wilde ik me echt inzetten om de kwalificatie voor Tokyo binnen te halen en ik hoop daar natuurlijk deel te kunnen uitmaken van het team."