"Vlak voor ik op concours vertrek, maak ik alvast een lijstje van de spullen die ik zeker niet mag vergeten. Op die manier zal je minder snel iets vergeten. Zorg ervoor dat je zeker voldoende propere emmers, een kruiwagen en een riek of schup bij je hebt. Dit zijn meestal de eerste spullen die ik in de vrachtwagen zet. Daarnaast kan een EHBO-kit ook altijd handig zijn. Wat betreft je kast zelf, helpt het om te doen of je je paard klaar gaat maken om te rijden. Neem de borstels die je nodig hebt, vergeet geen rekjes als je graag wil vlechten, zorg ervoor dat de peesbeschermers erin zitten. Wat betreft peesbeschermers neem ik altijd één paar om los te rijden of de longeren en één paar voor tijdens de wedstrijd zelf. Daarna neem je voldoende onderleggers, ik zorg ervoor dat ik voor elke dag minstens eentje bij hem. Je weet immers nooit helemaal zeker hoe hard je paard zal zweten of hoe het weer zal zijn. Het is leuker voor jezelf en je paard als je proper van start kan gaan", vertelt ze. 

"Daarna neem je je zadel, martingaal en hoofdstel. Mijn ruiter rijdt tijdens het losrijden met een ander bit dan tijdens de competitie, dus ik zorg er zeker voor dat ik de verschillende hoofdstellen bij heb. Als je nog een reservehoofdstel hebt, kan ik ook altijd aanraden om dat mee te nemen, er kan immers altijd iets stuk gaan; Ook reserve teugels zijn zeker geen overbodige luxe. Neem je rijlaarzen en poetsmateriaal voor je laarzen. Vergeet ook zeker je cap en sporen niet. Ik ben iemand die altijd graag alles dubbel meeneemt, dus bijvoorbeeld twee paar sporen, een haarnetje (die scheuren immers makkelijk), ... Zo kom je ter plekke zeker niet voor verrassingen te staan. Neem voldoende halster en touwen mee en als je op een internationale wedstrijd gaat, moet je ook altijd een hoofdstelnummer meenemen. Op een nationale wedstrijd is dit uiteraard niet nodig", gaat ze verder.

Dan nog eentje: "Mijn secret weapon zijn babydoekjes, super makkelijk als je snel even iets schoon moet maken! Een handdoek is ook altijd mooi meegenomen", besluit ze.


Ben je toe aan een nieuwe concourskast? Dan is het zeker aan te raden om in het Woutershof je beste beentje voor te zetten want onder de winnaars van de verschillende finales zal een gloednieuwe concourskast van Krismar verloot worden!