Het besluit van de raad omvatte het herbestemmen van een perceel van 96 hectare voor woningbouw, terwijl ook 114 hectare werd herbestemd voor commercieel gebruik voor de paardensport. Deze veranderingen zullen Wellington International in staat stellen om haar faciliteiten uit te breiden en diverse paardensportevenementen te organiseren op aaneengesloten grond.

Tijdens de vergaderingen werden gepassioneerde argumenten aangevoerd door zowel voor- als tegenstanders van het voorstel. Bezorgdheden liepen uiteen van verkeers- en bouwoverlast tot mogelijke verschuivingen in de equestrian-gerichte identiteit van de gemeenschap. Voorstanders van het plan benadrukten de noodzaak van upgrades aan de huidige showgrounds om concurrerend te blijven met andere paardensportfaciliteiten.

Terwijl de meerderheid van de raad voor de veranderingen stemde, was één lid, viceburgemeester Michael Napoleone, tegen het verwijderen van land uit het Equestrian Preserve, waarbij hij bezorgdheid uitte over de verenigbaarheid van de voorgestelde ontwikkeling met het karakter van Wellington.

In een laatste ontwikkeling bood een groep lokale vastgoedeigenaars $25 miljoen aan om het perceel van 96 hectare, bedoeld voor ontwikkeling, te kopen, met plannen om het te blijven gebruiken voor paardenshows. Het aanbod werd echter niet serieus genomen door Wellington Lifestyle Partners (WLP), de groep achter de voorgestelde ontwikkeling.

Het besluit weerspiegelt de zorgvuldige afweging van de raad van de langetermijnbelangen van de gemeenschap te midden van verschillende perspectieven over de toekomst van het paardensportlandschap van Wellington.



Bron: Chronofhorse
F. ©: Sportfot