En dat kan op een heel duurzame manier gebeuren. Waregem Koerse is een partnership begonnen met de NMBS. Wie een ticket koopt voor het oudste ééndaagse sportevenement van het land, kan op de dag van Waregem Koerse naar Waregem reizen met de trein, aan de helft van de prijs. De stad Waregem voorziet van aan het station gratis shuttle bussen naar de hippodroom. Een andere partner, BMW, zal op en naast de hippodroom met elektrische en hybride wagens rijden. Ook zo wat alle drank voor de VIP’s wordt met een elektrische vrachtwagen geleverd dankzij AB Inbev. De stad Waregem voorziet ook voldoende fietsparking dicht bij elke ingang. Waregem Koerse zet nu al voor het derde jaar extra in op duurzaamheid. Opbouw en afbraak met zonnepanelen en batterijen, vacuüm toiletten, het zijn maar enkele van de tientallen initiatieven die de ecologische voetafdruk van Waregem Koerse tot een minimum moeten beperken.

Ponykoersen

Waregem Koerse heeft er vanaf dit jaar een attractie bij: een heuse ponykoers die niet verward mag worden met een koers voor Shetlanders. De pony’s zien eruit als gewone paarden maar hebben een lagere schofthoogte, tot 147 centimeter. Alles wat daarboven gaat is een paard.

Drijvende kracht hierachter is de 43-jarige Christophe Soumillon, ook wel de Messi of de Federer van de vlakke galop genoemd. Soumillon is afkomstig uit Brussel, maar hij woont wel al lang in Frankrijk, hét land van draf en galop. Zijn palmares is indrukwekkend. Zo heeft Soumillon liefst tien keer de Cravache d’Or gewonnen. Die titel wordt elk jaar uitgereikt aan de beste jockey in Frankrijk. Daarnaast won hij ook nog twee keer de Dubai World Cup, ’s werelds hoogst gedoteerde koers ter wereld, en nog tal van andere zeer prestigieuze wedstrijden.

 Voor Waregem Koerse is dit een hele eer, maar Soumillon vindt het zélf ook een hele eer om de ponykoersen op Waregem Koerse te mogen organiseren. “Als kleine jongen kwam ik zelf naar de Waregemse hippodroom om voor mijn papa te supporteren. Die reed zelf de Grote Steeple in die tijd. Nu wil ik aan het grote publiek tonen hoe mooi deze sport wel is en dat kinderen via ponykoersen zich kunnen opwerken tot topjockeys bij de profs.” Het hele interview met Christophe Soumillon kan via deze link gedownload worden.

Dendoncker vs Goossens 

Eén van de jaarlijkse attracties is de Horse Race 4Brain, een race voor het goede doel waarbij enkele Bekende Vlamingen het in duo sulky’s tegen elkaar opnemen met als doel zoveel mogelijk geld te verzamelen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen. Kan Jens Dendoncker topchef Peter Goossens een peer stoven of neemt Peter Goossens omgekeerd Jens Dendoncker te grazen. VTM nieuwsanker Freek Braeckman kan er vanuit zijn sulky een reportage van maken. De Horse Race 4Brain wordt traditioneel gelopen net voor de ING Grote Steeple Chase, nog altijd de grote, spectaculaire publiekstrekker van Waregem Koerse. In totaal worden er 12 (!) koersen gelopen op 27 augustus. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar. Ook de prijzenpot is gevoelig opgetrokken. Het volledige programma is te vinden op www.waregemkoerse.be.

 Hoeden en beats

Waregem Koerse is een sportieve hoogdag, maar zorgt elk jaar ook voor veel entertainment. Tomorrowland DJ Tom brengt al van ’s middags iedereen in een goede sfeer met aanstekelijke beats, Ze Quaffeurz dragen ook hun muzikale steentje bij op hun eigenste grappige manier en Willy Naessens zorgt alweer voor twee orgelpunten: zijn Willy Naessens Hoedenshow wordt zoals elk jaar weer een blikvanger en The Soulbrothers heeft hij er weer bij gehaald om de dag af te sluiten. Iedereen die een ticket gekocht heeft is welkom voor dat optreden op het Middenplein.

Tickets

Zoals elk jaar loopt de ticketverkoop als een sneltrein. De VIP is voor 98 % uitverkocht en 75 procent van de tickets voor de zittribune is al de deur uit. Tickets zijn te koop via de website en kosten €13 voor het middenplein, €27 voor de weegplaats en €60 voor de hoofdtribune. Deze prijzen gelden nog tot 17 augustus. Daarna worden ze iets duurder. 





Bron: Persbericht