Samen met enkele paardeneigenaars organiseerde Henk Clabots jaarlijks de wedstrijd Jumping Boutersem op een grasterrein langs de Kerkomsesteenweg. Drie dagen lang vonden hier wedstrijden plaats, maar ook een hengstenbal en varken aan ’t spit.

Jaren onderhandelen

“Organisatorisch zaten we een beetje in de problemen met de inrichting van een wedstrijd in een weide, omdat gras niet echt de ideale ondergrond van heel wat ruiters is. De laatste edities zagen we het aantal deelnemers dan ook afnemen, wat ertoe geleid heeft dat we er elf jaar geleden de brui aan hebben gegeven.

”Henk besloot daarop op zoek te gaan naar een terrein in Boutersem om een zandpiste te kunnen aanleggen en klopte bij het gemeentebestuur aan. “Er bleek niet meteen een geschikte locatie te vinden, tot voetbalclub Verbroedering Boutersem er vijf jaar geleden besloot te stoppen. Het heeft dan nog jaren van onderhandelingen gekost voor we uiteindelijk van start konden gaan met de inrichting van de zandpiste.

”Maar nu is er één en wat voor één. “Met een lengte van 110 meter en een breedte van 35 meter is dit inderdaad één van de grootste paardenpistes in de regio”, zegt Henk. “Iedereen die dat wenst, kan hier met zijn of haar paard komen trainen tegen een vaste huurprijs. We zien dat er al heel veel vraag hiernaar is, omdat er niet veel paardenpistes in het Hageland zijn.”

Team Bost

Team Bost is mee op de kar gesprongen en gaat op het terrein naast de paardenpiste een eventingparcours maken. En links van de paardenpiste is hondenvereniging Hundo actief. Zo komen verschillende Boutersemse verenigingen aan hun trekken op de voormalige voetbalterreinen. “Zo’n samenwerking is zeker een meerwaarde”, zegt Henk Clabots. “We hebben intussen via een poll ook een geschikte naam gevonden: Equipark Boutersem.”Het bestuur van Jumping Boutersem bestaat uit Henk en Paul Clabots, Lenny Poron en Vicky Verbist.


Bron: Het Nieuwsblad