Eind maart dient je dossier voor een subsidie aanvraag ingediend. Vlaanderen heeft in totaal 35 miljoen euro beschikbaar om sportinfrastructuren te subsidiëren bij de uitbouw van nieuwe infrastructuren of renovatie van bestaande. 

"Een belangrijke kanttekening is dat maximaal 30% van het investeringsbedrag kan gesubsidieerd worden met een maximum van 1,25 miljoen euro per project."

Let wel, de infrastructuur moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo mogen de werken, bij de subsidieaanvraag, nog niet gestart zijn en dient de subsidieaanvrager wel degelijk eigenaar te zijn van de infrastructuur. Verder zijn er nog enkele stedenbouwkundige en duurzaamheidsvoorwaarden. Dat laatste zorgt vaak voor problemen in de hippische sector, gezien stedenbouw nog steeds een pijnpunt blijkt.

Verder dient de investering minimaal 533.403 euro (ex. BTW) te bedragen voor de gerelateerde sportieve investering. (Een parking, sanitair, enz. behoren bijvoorbeeld niet tot een sport-gerelateerde investering). Verder dient je dossier aan enkele criteria te voldoen.

Alle informatie: Klik hier