Deze goedgekeurde hengsten omvatten een scala aan rassen, waaronder Alhebayeb (TB), Bingo Ste Hermelle (SF), Bonmahon Master Blue (ISH), Chacco’s Charlie PS (Meckl), Chaclot (OS), Ganesh Hero Z (Zang), JSH Ice Man (KWPN), Phil v/d Wezelse Heihoeve (BWP), Tobago Z (Zang), Uricas v/d Kattevennen (Holst), en Waldo Van Dungen (KWPN). Voor hengsten die buiten Ierland staan, is "erkend" de hoogste onderscheiding, terwijl "goedgekeurd" de hoogste onderscheiding is voor hengsten die zich fysiek in Ierland bevinden.

Michael Hutchinson van Ballyquirke Stud in Co. Kilkenny, waar Button Sitte (SBS) en Carrabis Z (Zang) ter dekking staan, benadrukte het privilege om deze hengsten aan Ierse fokkers aan te bieden. Hij prees hun indrukwekkende springprestaties op het hoogste niveau en benadrukte de sterke bloedlijnen die ze vertegenwoordigen. Hutchinson wees op de opkomende prestaties van de nakomelingen van Button Sitte, zoals Rosamund, die recentelijk een overwinning behaalde in de HSI-klasse.

Richie Moloney, de ruiter van Button Sitte en Carrabis Z, deelde zijn persoonlijke ervaringen met deze hengsten. Hij omschreef Carrabis Z als het beste paard dat hij ooit heeft gereden, met alle gewenste eigenschappen voor een succesvol springpaard. Over Button Sitte merkte hij op dat het een van de gemakkelijkste paarden is dat hij heeft gereden, met nakomelingen die wereldwijd successen boeken.

Sonja Egan PhD., hoofd van Fokkerij, Ontwikkeling en Innovatie, sprak haar enthousiasme uit over de toevoeging van Button Sitte en Carrabis Z aan de lijst van goedgekeurde hengsten. Ze benadrukte het belang van de prestaties van nakomelingen als de ultieme test voor de kwaliteit van een hengst.

Naast individuele hengsten werden ook Bonmahon Master Blue en Waldo Van Dungen erkend op basis van de prestaties van hun nakomelingen op internationaal niveau. Hengsten zoals Chacco’s Charlie PS, Ganesh Hero Z, JSH Ice Man en Phil v/d Wezelse Heihoeve begonnen hun goedkeuringsproces bij het Irish Sport Horse Studbook en werden nu geüpgraded naar de status van goedgekeurd op basis van hun internationale prestaties.



Bron: Horse Sport Ireland