“We hebben voor het samenstellen van deze collectie samengewerkt met verschillende ‘masters’”, vertellen de organisatoren. “Topruiters zoals onder andere Peder Fredricson, Jos Verlooy en Abdel Said brachten elk een paard aan. Al die paarden werden gebundeld in onze eerste collectie waar we terecht trots op zijn”, vertellen ze.

Een snelle blik op de collectie, bevestigt inderdaad dat al deze paarden de kwaliteiten hebben om het te maken op het hoogste niveau. “Zo hebben we bijvoorbeeld Ginger Ann, een prachtige 4-jarige merrie die door Sergio Alvarez Moya geslecteerd werd. Deze dochter van Kannan ziet er niet enkel prachtig uit, haar voorzichtigheid, bloed, instelling en moederlijn garanderen een carrière op het hogere niveau”, gaan de organisatoren verder.

“Een ander paard dat in het oog springt, is de 4-jarige Qu’elle Chance J&F Champblanc (v. Mistral). De merrie werd door Joe Clee aangebracht. Ze heeft een uitstekend evenwicht en enorm veel vermogen. De favoriet van de Zweedse topruiter Peder Fredricson is Por Favor van’t Roosakker (v. For Pleasure). De 5-jarige ruin heeft de 1m60 merrie Electra van’t Roosakker als grootmoeder én stamt uit dezelfde bloedlijn als Kaprice van Kent Farrington. Genetics don’t lie en dat is waarom we er vast van overtuigd zijn dat Por Favor ooit op het hoogste niveau zal springen”, besluit Eye of The Master.

De online veiling van Eye of The Master veilt 19 paarden en acht embryo’s. Bieden is mogelijk van 23 tot 26 december. Registratie op voorhand is verplicht.