De basis van het Talentenplan is ongewijzigd: jonge beloftevolle ruiters ondersteunen. In 2024 zijn er maar liefst 106 ruiters opgenomen. De teams werden samengesteld op basis van vernieuwde criteria waarbij enerzijds werd rekening gehouden met de sportieve resultaten, het engagement van de ruiters en anderzijds hun omkadering en hun management. Ook de piramide van het Talentenplan onderging een transformatie, samen met de ondersteuningen per team. De ruiters worden vanaf 2024 onderverdeeld in de volgende teams:

T1 (Topteam), T2 (Toekomstteam), T3 (Groeiteam) en T4 (Instapteam).


Ondersteuning


De ruiters krijgen verschillende vormen van ondersteuning, waarbij afhankelijk van het team hier al dan niet intensiever wordt op ingezet. Naast sporttechnische trainingen wordt er ingezet op de persoonlijke ontwikkeling en de mentale begeleiding van de ruiters.

Verder reiken we hen de tools aan om hen te helpen bij hun dagdagelijks management en het versterken van hun competenties. Bewustwording van en actief inzetten op fysieke training voor ruiter en paard zijn vandaag niet meer weg te denken uit het topsportverhaal. Tot slot krijgen de ruiters een financiële tussenkomst bij deelname aan EK’s.