Een echte eyecatcher in de collectie is AH Picobello Z (v. Aganix du Seigneur x Capriano), een 3-jarige hengst. AH valt niet enkel op door zijn uitzonderlijke looks, ook over zijn pedigree en techniek valt heel wat te vertellen. Ondanks zijn jonge leeftijd valt hij al op door zijn vermogen en balans, kwaliteiten die hij ongetwijfeld van zijn vader geërfd heeft. AH’s moeder, Enya vd Wateringhoeve sprong zelf op CSI3* niveau onder het zadel van Chloe Aston. AH is bovendien een halfbroer van Izzy by Picobello (v. Cicero Z van Paemel).

Of wat dacht je van Costa de Will Z (v. Contendro I x Baracuda), die verwant is aan één van dé toppaarden van Simon Delestre: Chesall Zimequest. Costa’s grootmoeder is de volle zus van de legendarische hengst die al meermaals de Franse kleuren verdedigde op grote kampioenschappen. Een kort overzicht van zijn palmares? Winst in Shanghai, zilver in de Grand Prix van Rome en derde in Wenen. Hij won maar liefst 29 internationale rubrieken en schopte het al tot de finale van de wereldbeker. Kortom: een paard met deze genen gaat vrijwel zeker een rooskleurige toekomst tegemoet. 

Bij de veulens springt Macho Man of Picobello Z (v. Mylord Carthago x Comme Il Faut)  eruit. Zijn vader Carthago gooide hoge ogen onder het zadel van Penelope Leprevost en won onder andere de CSI5* Grand Prix van Helsinki. Niet enkel in de sport, ook in de fokkerij heeft hij zijn waarde al bewezen. Enkele van zijn succesvolle nakomelingen zijn Vertigo du Desert van Luciana Diniz, Timon d’Aure van Alexis Deroubaix en Milton van Jerome Guery.

ICSI Voucher

Altijd al willen fokken met de grote hengsten der aarde? Via de Gold, Silver of Bronze vouchers kan je een waardebon aankopen tijdens de Picobello Horses Auction. In de aanbieding zijn hengsten zoals Carhtago, Chacco-Blue, Conthargos, Emerald, Comme Il Faut, Hardrock Z, Catoki, Thunder vd Zuuthoeve, enz.


De volledige collectie kan hier teruggevonden worden

De veiling start op 1 augustus en loopt tot 3 augustus.