"We zijn erg blij met de grote belangstelling voor de nieuwe Longines League of Nations™", aldus FEI secretaris-generaal Sabrina Ibáñez. "We zijn blij met de enthousiaste feedback van veel van 's werelds beste organisatoren, maar we zijn ons er terdege van bewust hoe moeilijk het zal zijn om een keuze te maken, gezien de uitstekende kwaliteit van alle inschrijvingen. We nemen onze verantwoordelijkheid om de meest geschikte gastheren te selecteren voor 's werelds beste reeks in teamspringen. Ik wil alle bieders bedanken voor hun bereidwilligheid om het nieuwe concept te omarmen en voor hun harde werk. Onze oprechte dank gaat ook uit naar FEI's Top Partner Longines voor hun vertrouwen en inzet."

In de komende dagen zal het hoofdkwartier van de FEI overleggen met de relevante nationale federaties, de gastovereenkomst naar elk van de bieders sturen, eventuele openstaande vragen ophelderen en een uitgebreid evaluatieproces doorlopen, inclusief een grondige technische beoordeling door het FEI Jumping Committee. Op basis van de evaluatie en na ontvangst van de ondertekende gastovereenkomsten wordt een aanbeveling gedaan aan het FEI-bestuur, dat een definitieve beslissing neemt over de toewijzing tijdens de teleconferentie op 18 juli.

De volgende deadlines worden gehanteerd voor de beoordeling van de inschrijvingen en de toewijzing van de vijf kwalificatiewedstrijden en de finale:

Juni 2023

  • Bid Application gedeeld met de Nationale Federatie van de Organisator. Overlegproces met NF volgens het beleid voor toewijzing van FEI Named-Events.
  • Gastheerschapsovereenkomst verstuurd naar alle organisatiecomités (OC's) die een aanvraag hebben ingediend.

Juni - juli 2023

  • Beoordeling van de inschrijvingen door het FEI hoofdkantoor en het FEI springcomité. FEI overlegt met de betrokken NF's.
  • Aanbeveling aan het FEI bestuur.

Vrijdag 14 juli 2023

  • Deadline voor kandidaten om een ondertekende versie van de gastovereenkomst terug te sturen.

Dinsdag 18 juli

  • Het FEI-bestuur wijst de Longines League of NationsTM kwalificatiewedstrijden en de finale toe tijdens de teleconferentie van het bestuur op 18 juli 2023. In principe vindt de toewijzing plaats op basis van vier seizoenen (2024 - 2027).

Maandag 31 juli (in principe)

De Longines League of Nations kwam tot stand na een zes maanden durende consultatiefase met een speciale Task Force, die werd opgericht om de iconische Nations Cup-serie te herzien en te herdefiniëren en waarin alle belangrijke belanghebbenden uit de paardensport zitting hadden. Het zal een nieuwe start geven aan de eeuwenoude reeks voor ruiters en zal een volledige makeover ondergaan vanaf 2024.

De nieuwe reeks zal een uniform en wereldwijd format hebben, waarbij de top 10 landen het tegen elkaar opnemen op vijf toplocaties om zich te kwalificeren voor een finale waar de beste acht teams het tegen elkaar opnemen om gekroond te worden tot de Longines League of Nations™ kampioen.

Het format, dat unaniem werd goedgekeurd door het FEI Jumping Committee, zal uniek zijn voor de Longines League of Nations™. Het bestaat uit twee rondes, waarbij in de eerste ronde alle vier atleten van alle 10 teams (en eventueel het gastland) deelnemen met de drie beste scores om mee te tellen, gevolgd door een tweede ronde waarin de beste acht teams in omgekeerde volgorde strijden - met behoud van hun strafpunten uit de eerste ronde - maar met slechts drie atleten per team en zonder dropscore.

Hetzelfde format zal worden toegepast voor de Longines League of Nations™ finale met alle acht gekwalificeerde teams die over beide rondes strijden met slechts drie ruiters en geen dropscore in de tweede ronde.

De regels voor de Longines League of Nations 2024 werden goedgekeurd door het FEI bestuur tijdens de persoonlijke vergadering op 6 en 7 juni en zijn hier beschikbaar.



Bron: Persbericht