"De insteek is duidelijk, we willen de sport ondersteunen met een prachtig, exclusief concours. Daar streven we naar het hoogst haalbare afwerkingsniveau. Uiteraard hangt daar ook een prijskaartje aan vast." gaat de organisatie verder. "In het gehele proces hebben we steeds de sport voorop gezet. Onze green fee hebben we dan ook meteen laten vallen nadat er negatieve feedback op gegeven werd."

"De conclusie die we trekken is niet dat we moeten inboeten op kwaliteit, wel dat we het jammer vinden dat in een hedendaags scenario, de sport niet langer zelfbedruipend kan zijn voor high-end organisaties. Misschien lag het kwaliteitsniveau en de daarmee gepaard gaande prijzen die in rekening gebracht werden te hoog, maar we leveren wat er gevraagd wordt."

Gudrun buiten schot

Betreft de betwiste Green Fee is de organisatie duidelijk. Ik begrijp volkomen dat hier negatieve feedback op kwam, maar vanaf dat moment hebben we resoluut voor de sport gekozen en de green fee laten vallen. Opmerkelijk eigenlijk want bij andere organisaties van dit niveau worden er ook accommodation fees en extra toelages betaald. En ik snap die organisatoren, meer dan ooit."

"Event director Nicolas Deridder, had de green fee geïntroduceerd, Gudrun zelf was hier niet van op de hoogte." gaat het verder. "Nicolas had dit veel beter moeten communiceren en ook voorafgaand de green fee duidelijk moeten definiëren zowel het principe als de inhoud daarvan. Blijkbaar had die green fee opgenomen moeten worden in het voorprogramma, beginnersfouten … Dat is niet gebeurd en daarom zijn we zaterdag meteen akkoord gegaan met de vraag van de ruiters om deze te schrappen. Spijtig is wel dat iedereen nu met de vingers naar Gudrun wijst, terwijl zij binnen de organisatie niet betrokken was met dit onderdeel. In tegendeel ze heeft zelf de stem van de ruiters duidelijk overgemaakt naar Nicolas en zijn team."