Maria Jehoul, de eigenares van de pony, is er het hart van in. Sinds het overlijden van haar man was er enkel nog pony Fritske die het gras in de weide kort hield. “Vroeger hielden we meer pony’s, het was een hobby van mijn man”, zegt Maria. Fritske kwam elke morgen en avond om een snede brood en een wortel. “Hij kwam ze uit de hand eten. Nu daagde Fritske niet op. De pony lag dood in de weide. Fritske hield ik voor onze kleinkinderen. Die zullen Fritske erg missen.”

Opdat deze zoveelste pony die het slachtoffer werd van wolven niet nodeloos gestorven zou zijn, kunnen hier hopelijk lessen uit getrokken worden:

Waarschuwing: Er is op dit ogenblik bijkomend risico voor wolvenaanvallen. Het was voorspeld en intussen jammer genoeg ook bewaarheid: de wolven slaan weer toe. Vier maand geleden werden er bij de wolvenroedel in het nabijgelegen militair domein welpen geboren. De vader van de welpen werd op 25 juli 2023 doodgereden op de N76. De overgebleven, intussen groot geworden welp(en) heeft/hebben meer voedsel nodig. Het is gekend dat er dan een verhoogd risico is op wolvenaanvallen. Waakzaamheid is geboden.


Bron: Paardensport Vlaanderen