De eigenaar van de paarden had van de politie volgens het opvangcentrum gedurende lange tijd vele verwittigingen gekregen, maar die werden genegeerd. Daarop besloot de Inspectie Dierenwelzijn om de paarden, die op een weide aan het kruispunt van Klavet met Hazenhout in Zammel stonden, in beslag te nemen. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder werd opgetrommeld om de paarden op te halen.

K.M., eigenaar van de paarden, begrijpt helemaal niets van de inbeslagname. “Het verhaal dat het opvangcentrum vertelt klopt niet. Ik heb helemaal geen meerdere verwittigingen gekregen. In december kreeg ik van de politie nog een mail dat alles in orde was, en een maand later zijn opeens mijn paarden weg. De officiële reden die de dienst Dierenwelzijn geeft, is dat er onvoldoende schuilmogelijkheden zijn. Maar op die weide staat een stal van acht op zes meter”, vertelt de man.

“Bovendien schuilen paarden nooit voor koude of regen, enkel voor de zon. En we mogen niet eens een stal bijbouwen, wat moet je dan doen? Deze paarden stellen het echt wel goed. Het grootste paardenasiel van Vlaanderen in Gent liet ons al weten dat ze dit niet begrijpen, net zoals heel wat buren dit niet snappen. Zo kort na een inbeslagname mogen er overigens ook geen info en foto’s vrijgegeven worden. Hier zit meer achter. Ik heb daarom klacht ingediend tegen het opvangcentrum.”

bron: HLN