De Young Breeder Award was voor Niel Vangelder. Deze trofee wordt uitgereikt aan een jonge fokker die op een bijzondere manier uitstraling heeft gegeven aan BWP. Met Rocco van het Koningsbos had Niel vorig jaar de veilingtopper in de Young Horses Auction, daarnaast hij kan terugblikken op een succesvolle verkoop van een merrieveulen op de Elite Foal Auction. Daarnaast fokt hij jaarlijks meerdere veulens die hij in het BWP stamboek inschrijft, hij is een drijvende kracht bij BWP Tienen, lid van de Stamboekcommissie springen, een medewerker van de BWP Hengstenkeuring én één van de vaste mannen in de kooi. 

In 2022 zette hij zijn palmares alvast verder, met twee hengsten die afgelopen weekend werden goedgekeurd voor de BWP-dekdienst, een topverkoop op de BWP Top Stallion Auction en een fokproduct goedgekeurd als dekhengst voor Zangersheide.

Dit alles is bij BWP niet ongemerkt voorbij gegaan. Niel combineert de beste bloedlijnen met het oog op de betere sportieve prestaties en afzetmogelijkheden, denk maar aan Imogen de Regor; Latisha de Regor; Libelle de Muze,… Dat mocht dus in de bloemetjes gezet worden want niet elke fokker kan zulke adelbrieven voorleggen en al zeker niet een jonge fokker.

Tenslotte ging de BWP-award sponsored by KBC naar Wim Impens. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die het afgelopen jaar op een bijzondere wijze heeft bijgedragen aan de uitstraling van BWP. Het bestuur koos dus voor Wim Impens, met zijn op een bijzondere wijze gefokte King Edward, een Edward x Feo-zoon. 

Bron: BWP