Ook de familie Philippaerts is een vaste waarde tijdens Jumping Antwerpen. We waren dan ook benieuwd naar wat hun ieder jaar opnieuw naar Jumping Antwerpen brengt en vroegen Nicola om wat toelichting. We zien je toch elk jaar of bijna elk jaar aan het werk in Antwerpen. Is dat een wedstrijd waar je toch graag ieder jaar bij bent ?

Denk dat als toch Belg toch heel mooi is al je een vijfster in belgië hebt. Zeker in het hart van Antwerpen, denk dat dat toch wel zeer mooi is. Het is is denk ik toch wel belangrijjk dat zoveel mogelijk Belgische ruiters daar aanwezig kunnen zijn om te rijden en ik vind het heel mooi dat we in eigen land zo een mooie vijfster kunnen rijden en ga er dan ook met plezier heen.

Dat je dat er veel zal veranderen nu dat het geen Global Champions Tour meer is?

Ik heb het programma nog niet zo goed bekeken, maar we zullen wel zien. Ik ben ervan overtuigd dat de organistie elk jaar heel goed werk levert daar en het zal zeker en vast een fantische wedstrijd zijn, ook dit jaar opnieuw.

Ben je ook van plan om deel te nemen aan de Jumping Clash Challenge?

Daar heb ik nog geen idee van. Indien ze zouden vragen om mee te doen dan zou ik hier zeker over nadenken. Moet ook nog eens bekijken hoe het precies in elkaar zit, maar zou het zeker overwegen.

Wat vind je het sterkste punt van deze wedstrijd ?

De ligging is zeer mooi in Antwerpen, zo langs de Schelde, wat ervoor zorgt dat het toch een unieke setting is. Ik denk dat we ons als Belgen mogen gelukkig prijzen met zo een mooie wedstrijd. Je kan hier maar enkel goed je best proberen doen om zo goed mogelijk te presteren. Het is altijd fijn als de overwinning voor eigen land is uiteraard.

We wensen Nicola veel succes en hopen dat hij inderdaad ook enkele overwinningen voor België in de wacht kan slepen.

[caption id="attachment_2172" align="alignnone" width="3840"] Nicola Philippaerts met Bisquet Balou C tijdens Jumping Antwerpen 2016[/caption] [caption id="attachment_2176" align="alignnone" width="3840"] Olivier Philippaerts met H&M Legend Of Love tijdens Jumping Antwerpen 2016[/caption]