Jérôme Guery stond lang met stip als beste Belg in de Longines FEI Ranking maar deze maand komt er een einde aan zijn titel. Terwijl Guery een plaatsje zakt van 27 naar 28 neemt Philippaerts zijn plaats op 27 over. Nicola maakt een sprong van zes plaatsen want hij komt van 33.

Gregory Wathelet gaat ook omhoog en gaat van 40 naar 32 terwijl Pieter Devos ook opnieuw stijgt en nu op 33 komt. Koen Vereecke moet dan weer enkele plaatsen inboeten en gaat van 48 naar 43. Ook geen geluk voor Wilm Vermeir die van 44 naar 51 zakt. Abdel Saïd maakt op zijn beurt ook een grote sprong en stijgt van plaats 79 naar 63. Nog binnen de top 100 gaat Gilles Thomas van 59 naar 69 en blijft Gudrun Patteet nagenoeg gelijk staan met haar plaats op 98. 

De top drie blijft deze maand gelijk aan die van vorige maand! Henrik von Eckermann lijkt maar niet van zijn voetstuk te stoten en staat voor een dertien opeenvolgende maand op één. Julien Epaillard volgt op twee voor Harrie Smolders, die vasthoudt aan zijn derde plaats. Binnen de top tien wordt er wat geschoven maar blijven de aanwezigen nagenoeg hetzelfde.

Volledige ranking