Het spreekt voor zich dat er een onderscheid gemaakt moet worden tussen paarden die tijdens de lockdown zijn blijven werken en paarden die op rust hebben gestaan. Paarden die tijdens de maanden van gedwongen rust zijn blijven trainen, zullen sneller weer van start kunnen gaan dan paarden die drie maanden op weide hebben doorgebracht. Wees dus vooral eerlijk met jezelf en met je paard: heeft je paard de afgelopen maanden vrijwel niets gedaan? Dan stel je je comeback in de competitie best nog even uit. Als je paard wel in goede conditie is en klaar lijkt om aan het wedstrijdseizoen te beginnen, kan het aangewezen zijn om zijn voeding te herbekijken.

Een paard dat regelmatig competitie springt, heeft immers een andere energiebehoefte dan paarden die slechts licht werken of op rust staan. Paarden die zwaarder trainen en tijdens wedstrijden aan de start komen, zullen meer energie nodig hebben dan paarden die dat niet doen. Competitiepaarden hebben bijvoorbeeld een vetrijke voeding nodig om in al hun energiebehoeftes te voorzien.

Het kan ook aangewezen zijn om de voeding van je paard met supplementen aan te vullen. Op die manier bereid je je paard optimaal voor op het springen van meerdaagse competities. P-Block van Global Medics is hier een goed voorbeeld van. Het zorgt ervoor dat het bewegingsstelsel van je paard verlicht wordt en dat hij minder ongemakken in gewrichten, spieren en pezen ondervindt. Je paard heeft tijdens de lockdown-periode waarschijnlijk minder gesprongen dan normaal en daarom kan hij wel wat lichte ongemakken in de spieren ervaren. P-Block is hier de ideale oplossing voor. We raden aan om P-Block één avond voor de wedstrijd te geven en 3 à 4 u voor de proef opnieuw toe te dienen en dit tot het einde van het weekend te blijven aanhouden. Je zal merken dat de gedwongen rust in combinatie met dit supplement je paard op een ongekend niveau zal laten presteren.

Een andere mogelijkheid is Global Medics Top-Competition. Dit supplement werd speciaal ontwikkeld om paarden die zware inspanningen moeten leveren, te ondersteunen. Dit supplement bevat verschillende B-vitamines en aminozuren die het algemene energielevel van je paard verhoogt en bovendien bijdraagt tot een hogere immuniteit. Bovendien heeft dit supplement ook een versoepelende werking op spieren en gewrichten. Top-Competition wordt door professionele ruiters als essentieel en onmisbaar beschouwd en is een krachtig anti-oxidant. Dit supplement mag eveneens de avond voor de wedstrijd en gedurende de wedstrijddagen toegediend worden om je topprestaties van het weekend te verzekeren!