"Ik heb dit paard nu anderhalf jaar, en het is geweldig geweest om te zien hoe hij meer ervaring opdoet op dit niveau; het voelt alsof alles eindelijk samenkomt," zei Verlooy over Eurohorse BVBA's 11-jarige BWP-ruin (Quinn Van De Heffinck x Air Jordan). "Hij probeert echt en wil beter worden, en dat vind ik zo leuk aan hem", gaat Verlooy verder.

"Het parcours van vandaag was ideaal voor mijn paard; het was groot genoeg dat het een barrageproef had kunnen zijn", vervolgde Verlooy. "Ik hoefde niet te snel te gaan maar mijn paard heeft ongelooflijk veel vermogen dus ik kon heel kort draaien. De piste van vandaag zou moeilijk zijn geweest voor een paard dat echt het meest geschikt is voor snelheidsklassen, want het leek er vandaag op dat vermogen zwaarder woog dan snelheid als bepalende factor."

Verlooy is een van de vele Europeanen die naar het circuit van Zuid-Florida zijn afgereisd voor de winter en is enthousiast om zijn land te vertegenwoordigen tijdens deze week. "Ik ben er niet zeker van dat België ooit eerder een team heeft gehad dat hier in Wellington aan de start kwam, dus het spreekt voor zich dat ik erg uitkijk naar de landenwedstrijd," ging hij verder. "Een start als deze is een geweldige boost en geeft me veel vertrouwen om het weekend in te gaan", besloot Verlooy. 

Bron: press release Palm Beach Equestrian Center
Foto: ©Sportfot