Charley, een 15-jarige Holsteiner ruin, werd eind 2016 voor het eerst opgemerkt door Doron Kuipers toen hij nog ander het zadel zat bij Don Willemsen. Samen begonnen ze aan hun opmerkelijke reis in de springsport. Ze vormden een onverslaanbaar team, waarbij ze talloze successen behaalden in prestigieuze nationale en internationale wedstrijden. In 2019 nam het duo zelfs deel aan het Europees Kampioenschap, waar ze samen met het Seniorenteam een knappe achtste plaats behaalden.

In 2019 nam Johnny Pals het stokje over van Kuipers als ruiter van Charley. Onder de begeleiding van Pals bleef Charley schitteren in de arena's over de hele wereld. Het duo behaalde belangrijke overwinningen en vertegenwoordigde Nederland met trots op internationale evenementen. 

Het pensioen van Charley markeert het einde van een opmerkelijk hoofdstuk van de twee ruiters. Het paard zal nu genieten van welverdiende rust en ontspanning na jaren van topprestaties. Johnny Pals kijkt met dankbaarheid terug op zijn tijd met Charley. Hij uitte zijn diepe waardering voor het paard en benadrukte de onschatbare bijdrage die hij heeft geleverd aan zijn carrière. 


Bron: Equnews