De 16-jarige merrie was een beetje overdonderd toen ze vanmiddag de piste betrad, en zoals de titelverdedigster zei: "Ze heeft haar best gedaan, maar ze was te opgewonden vandaag, daardoor ontstonden foutjes en die kostten veel punten en dat is jammer. Ik was verrast door hoe gespannen ze was!", voegde ze eraan toe, nadat ze op de negende plaats van de 15 starters de winnende score van 79,922 op het bord had gezet.

Tweede werd haar landgenote en vijfvoudig kampioene Isabell Werth, die zeer tevreden was met DSP Qantaz, die een score van 77,485 behaalde, terwijl de Deense Nanna Skodborg Merrald ervoor zorgde dat het resultaat geen Duitse dominantie zou worden door Blue Hors Zepter naar de derde plaats te sturen, voor Ingrid Klimke en Franziskus, die als vierde eindigden.

De Nederlandse Thamar Zweistra en Hexagon's Ich Weiss kwamen vanmiddag als eerste in de arena met 73,261 en dat was de leidende score tot von Bredow-Werndl aan de beurt was. Dalera was echter duidelijk op haar hoede toen ze het publiek in het stadion zag.

"Toen ik over de middellijn kwam voelde ik me heel zeker en ik weet niet waarom ze een stapje terug deed. Ze was gewoon een beetje overprikkeld en in de stap kon ze niet wachten en dat kostte te veel punten", zei ze.

Bij nader inzien vroeg ze zich af of een gebrek aan wedstrijdroutine de reactie van Dalera zou kunnen verklaren. "Misschien had ik tussendoor naar meer wedstrijden moeten gaan omdat ze meestal gewend is aan de routine, maar dat hoefde niet omdat ik na die twee kwalificatiewedstrijden (Tokyo 2020 en EK 2021) al gekwalificeerd was voor deze finale", gaf ze aan.

"In de warming-up voelde ze zich super zoals altijd. Maar hoe dan ook, ze is geweldig, ze is extreem fit en dat laat ze zien. Er waren fouten, maar wat telt is hoe haar vorm en prestatie in totaal was, en alles was geweldig behalve de twee dure haperingen!"


Bron: FEI