“Ik ben hier de spin in het web.", vertelt Jeannette Nijhof (58) "Ik werk zeven dagen in de week (lachend) omdat er geen acht dagen zijn. En dat terwijl ik van mijn vader niet in de paarden mocht. Hij vond zijn business niets voor vrouwen. Daarom heb ik eerst zeven jaar op diverse ministeries in Den Haag gewerkt, in het kabinet van jullie Rotterdamse Ruud Lubbers. Ik heb een zoon van 20 en een dochter van 23 jaar. Mijn zoon kon goed voetballen, maar heeft zijn voetbalschoenen sinds kort aan de wilgen gehangen. Hij rijdt nu paard! Dat komt door zijn vriendin. Het zit in zijn genen, dus wie weet wat de toekomst brengt. Tijdens Corona heeft mijn dochter haar studie en de paarden gecombineerd, maar nu is ze met haar studie aan de gang. Ik ben mijn werkzame leven ook buiten de paarden begonnen, dus we zullen zien hoe het gaat lopen. Cameron, zoon van mijn broer Henk Nijhof jr, is voornemens ons familiebedrijf voort te zetten. (lachend) Zelf rijd ik niet meer en mijn broer ook niet. Dit onder de motto’s 'Je moet doen waar je goed in bent' en 'De beste stuurlui staan aan wal.'”

Focus op Rotterdam en Parijs!

"Drie van onze paarden strijden bij Team NL voor een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs later dit jaar. Grandorado TN, Highway TN en Hernandez TN. Natuurlijk hoeft er maar iets fout te gaan en je bent weg, maar we gaan ervoor. We hopen dat Willem en Kars in Rotterdam zo goed rijden, dat ze het de bondscoach makkelijk maken in zijn keuze.”

"Na eerdere Olympische Spelen met TN paarden, droom ik er nu van om met een heel Nijhof team naar de Spelen te gaan. Grandorado TN, Highway TN en Hernandez TN. En dan O’Bailey met Maikel van der Vleuten, die staat ook bij ons ter dekking. Al wordt dat een beetje moeilijk, want dan moet Willem zich in tweeën splitsen. Maar een deel van deze droom moet werkelijkheid kunnen worden als het een beetje meezit. Deze paarden hebben de N.O.P. status al en ze zitten bij de laatste zes à acht ruiters in het Olympisch Team. De Olympische Spelen, het mooiste wat er is. Dat Oranje gevoel ……. Ik ben gek op grote kampioenschappen en de enthousiaste Nederlandse supporters.”

bron: CHIO.nl