Deze nieuwbouw werd opgetrokken op een perceel van ca. 5,3ha en omvat een prachtig afgewerkte woning met aangelegde Zuid-West tuin, een stalgebouw met opslag en een hoofdgebouw met binnenpiste, stallen en ontvangstruimte.

De massieve houtbouw villa van Micasa werd opgericht met kwalitatieve materialen, heeft een zeer luxueuze afwerking en werd met smaak ingericht. Er werd gebruik gemaakt van moderne technieken zoals warmtepomp, zonnepanelen, domoticasysteem, ventilatiesysteem D met warmterecuperatie, zonnewering etc... Deze technieken in combinatie met een houtbouw geeft een zeer gunstige energie-efficiente woning met slechts een EPC waarde van 31 kWh/m2jaar.Het gelijkvloers omvat een ruime inkomhal met gastentoilet die toegang geeft tot een lichtrijke woonkamer bestaande uit een zitplaats met open haard en een eetplaats, die overgaat in de gezellige, open (afsluitbare) keuken met aparte ontbijthoek in een grote erker, met een prachtig zicht uitgevend op de tuin en achterliggende velden. Vanuit de woonkamer is er ook toegang naar een bureel.De achterinkom is een mudroom waar tevens de technische installaties zijn ondergebracht. Op de eerste verdieping bevindt zich de nachthal die rechts toegang geeft tot de masterbedroom met inloopdressing, badkamer met ligbad, inloopdouche en 2 wastafels. Links geeft de nachthal toegang tot 2 slaapkamers en deze delen een badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel. Verder is er in de nachthal nog een apart toilet aanwezig. De woning beschikt ook over een zolder.

De paardenaccommodatie bestaat uit twee gebouwen. In het eerste gebouw bevinden zich 16 stallen met een uitmestsysteem, automatische drinkbakken met (verwarmd) rondpompsysteem, en automatisch dakverluchting. Verder zijn er 2 wasplaatsen voorzien met koud en warm water en één voorzien van een solarium, een afgesloten technische ruimte, een toiletruimte, en vooraan voldoende stockageruimte met 2 grote automatisch poorten, zodat ook de paardenvrachtwagen hier onderdak vindt.

Het tweede stalgebouw bevat een professionele binnenpiste met gebogen houten spanten (30m x 60m), 26 ruime boxen (3,5m x 3,5m) en 2 hoekboxen (4,5m x 3,5m) met uitmestsysteem, automatische drinkbakken met (verwarmd) rondpompsysteem. Verder zijn er 4 wasplaatsen met warm en koud water, al dan niet met solarium, verscheidene zadel/dekenkamers en een technische ruimte, dames en herentoilet, douche voor groom of personeel. Deze ruimtes zijn alle voorzien van natuursteen, vloerverwarming en automatische verluchting. Op het eerste verdiep bevindt zich een zeer mooie ontvangstruimte met bureel, die uitkijk heeft op de binnenpiste. In het verlengde van de binnenpiste is er voldoende opslagruimte voor hooi en stro en ondergronds is er een grote kelder voor opslag van regenwater.


Klik hier voor meer informatie