Dankzij negens voor instelling en rijdbaarheid kwam de driejarige Nikita (Golddigger uit Valencia van Celano) van fokker R. Berends uit Weerselo tot de beste score van 85 punten. Inspecteur Henk Dirksen licht toe: "Dit is een ongecompliceerde merrie die zich al zeer goed laat rijden. Ze galoppeert met veel balans, springt telkens mooi naar boven toe en liet een heel natuurlijke verrichting zien. Ze springt op een efficiënte manier, met een goede techniek in zowel het voorbeen als achterhand. Daarbij toonde ze veel vermogen en een fantastische instelling." 

Uitblinker in athletisch vermogen

My Lady D (Grandorado TN uit Eurostar PROK van Dubai) van fokker H.J.M. van Dartel uit Wijhe, kon ook met een score van 83 punten met een mooi resultaat naar huis gaan. Zij werd hierdoor direct elite. "Deze Grandorado-dochter heeft een goede, lichtvoetige galop en blinkt uit met haar atletisch vermogen. Op de sprong toont ze zich heel voorzicht, schakelt ze mooi naar voren door en behoudt ze goed het overzicht." 


Groot vermogen 

Met een negen voor vermogen kwam de vijfjarige Lucarla TK (Grand Slam VDL uit Ucarla elite sport-spr D-OC van Nijnski) van fokker Maatschap K. en J.H. ten Kate uit Balkbrug, uit op een score van 81 punten. Hendrik-Jan Schuttert schafte hem deze merrie onlangs zelf aan. Op verzoek van de fokkers stelde hij haar voor in de IBOP en maakte daarmee een mooi IBOP-debuut."Lucarla TK waardeerde zich duidelijk op naarmate de hindernissen hoger werden. Vanuit galop liet ze telkens een goede sprong zien, waarbij ze opvalt met haar goede afdruk, achterhandtechniek en zeer veel vermogen." De merrie was via thuiskeuring al opgenomen met 75 punten voor exterieur en werd nu gelijk ster/keur.  



Halfzus Unaniem scoort 80 punten 

Novavona (Zambesi x Voltaire) van fokker Joop Sturkenboom uit Schalwijk deed met 80 punten voor IBOP en 75 exterieur ook goede zaken. Zij werd hierdoor direct keur. "Deze halfzus van de KWPN-goedgekeurde Grand Prix-hengst Unaniem is een sympathieke merrie die met zeer goede inzet en instelling haar verrichting deed. Ze springt heel voorzicht en houdt daarbij goed overzicht." 

Bron: KWPN