Het overlijden van Ducoffre is hard aangekomen. Dat blijkt wel uit de vele initiatieven die door verschillende grooms en wedstrijdorganisaties worden genomen. Verscheidene internationale concoursen houden deze week een minuut stilte om Ducoffre te herdenken. In Sankt Gallen gebeurde dat voorafgaand aan de veterinaire keuring. In Le Touquet werd dat donderdagochtend in de grote piste gedaan voordat de eerste combinatie binnen reed. Bij de Global Champions Tour in St. Tropez hadden bijna alle grooms iets zwarts aan bij de vet check en ook daar wordt nog een minuut stilte gehouden.


Azelhof vraagt respect


Vandaag staat de veterinaire keuring van de internationale wedstrijd in Lier op het programma. De organisatie heeft een oproep gelanceerd aan iedereen - ruiter, eigenaar en groom - om deze keuring bij te wonen met een zwarte t-shirt. Dit als teken van respect voor Jenny.


Condoleanceregister

Na verzoeken van meerdere grooms om "samen iets te doen" voor Ducoffre en haar familie, heeft het internationale grooms platform HorseGrooms een online condoleanceregister, of wel "Memorial Page" opgestart waar iederen die dat wil een herinnering aan Ducoffre of een bericht aan haar familie kan nalaten.

Dankzij een financiële bijdrage van Enviro Equine & Pet, een internationaal bedrijf in supplementen en verzorgingsprodukten voor paarden, zullen alle herinneringen en berichten worden gebundeld in een boek dat over een paar weken naar de familie zal worden gestuurd. Een bericht nalaten op de Memorial Page kan door het volgen van deze link: https://horsegrooms.com/remembering-groomings-horse-show-mom-jenny-ducoffre/


Ducoffre wordt op 18 juni in Duitsland begraven.


bron: Persbericht/ equnews