“Global Medics werd opgericht in 2005 door Tom Mariën van paardenkliniek Equitom en Jo Gijbels. Dr. Mariën ondervond dat er destijds geen hoogwaardige voedingssupplementen op de markt waren ter naverzorging van de vele OCD operaties die hij uitvoerde”, begint Gijbels. “Tijdens deze operatie worden stukjes loszittend bot uit het gewricht gehaald. Om blijvende kraakbeenschade in het gewricht te voorkomen ontwikkelde Tom het eerste product uit het gamma: Arti-Gold. Dit gewrichtssupplement werd meteen omarmd door dierenartsen die dit product gingen verdelen in de paardensport ter ondersteuning van de gewrichten na OCD operatie of voor paarden met artrose. Ook preventief kan Arti-Gold toegediend worden om de gewrichten te ondersteunen. Samen met Jo Gijbels werd het merk Global Medics op de kaart gezet en volgden er snel nieuwe producten voor oa: peesblessures, maagproblemen, supplementen voor spieropbouw, algemene vitamines en sportsupplementen”, gaat ze verder.

“Momenteel worden de producten van Global Medics verdeeld door dierenartsen, distributeurs, groothandels en klinieken in meer dan 20 landen. Na het succes van Arti-Gold waarbij paardeneigenaren de conditie van de paarden opmerkelijk zagen verbeteren, werd dit product zelfs bij mensen gebruikt. Mensen die last hadden van pijnlijke gewrichten namen een koffielepel Arti-Gold en mengden deze met yoghurt. Omdat er veel vraag was naar dit product in humane variant werd dit in 2009 gecommercialiseerd. De slogan waarmee deze producten een artikel in de zondagskrant haalden was: “Een paardenmiddel voor de gewrichten” Destijds werd Arti-Forte+ vermeld in de top 5 van best verkochte voedingssupplementen in België. Het humane gamma van Global Medics omvat vandaag de dag 4 producten: Arti-Forte+, Arti-Forte, Arti-Sport en Globulan. Deze producten zijn verkrijgbaar bij de (online) apotheek”, vertelt Gijbels enthousiast.


Bij de ontwikkeling van de producten laat Global Medics niets aan het toeval over: “Bij Global Medics wordt er hoog ingezet op kwaliteit. Met de grootste zorg en expertise door verschillende gespecialiseerde dierenartsen en onderzoekers, wordt er gezocht naar de best op elkaar afgestemde formules. Alvorens er nieuwe producten op de markt gebracht worden, worden deze uitvoerig getest. Het succes van Global Medics schuilt zich dan ook in het feit dat er enkel hoogwaardige producten met sterke formules gecommercialiseerd worden die tot échte resultaten leiden. (Denk aan de alom geprezen producten P-Block en Lacta-Fort die door elke internationaal presterende ruiter erkend worden)”, besluit ze.