Waar heb je het verschil kunnen maken in de jump-off om je concurrenten voor te zijn? 

"Ondanks we met tamelijk veel in de barrage waren werden er toch wat fouten gemaakt waardoor er niet zo heel veel dubbel nul omlopen waren. Voornamelijk op de twee steilsprongen, hindernis nummer 3 en de laatste sprong werden veel fouten gemaakt. Maar heeft Luna een super voorbeen waardoor ze heel goed een steilsprong kan springen, dus wist ik dat ik daar wel wat tijd kon winnen ten op zichtte van de rest."

Waar had je het achteraf bekeken dan weer net iets anders aangepakt om de winnaar van deze GP, Max Kühner toch voor te blijven? 

"Ik denk dat Max zijn wending naar de dubbelsprong iets korter was. De steilsprong ervoor tikte ik licht aan met mijn voet waardoor ik in eerste instantie dacht dat ik hierop misschien wel een fout had waardoor ik nadien een fractie twijfelde en ik iets ruimer draaide om de dubbelsprong te springen."

Kan je uitleggen hoe Luna onder het zadel is? 

"Luna heb ik vanaf haar zes jaar onder het zadel en gedurende die hele periode heeft ze al heel veel nulrondes gesprongen. Ze is een paard met zeer veel kwaliteit en met een super voorbeen waardoor je echt naar de hindernis toe kunt galopperen. Hierdoor is haar vermogen doorheen de jaren alleen maar gegroeid. 
Luna heeft een hele goeie mentaliteit in de piste . Ze geeft zichzelf elke ronde voor de volledige 200%. Ze wil echt nul springen wat vandaag een zeer belangrijk, misschien wel het belangrijkste, aspect is van een heel goed paard."

Wat hoop je nog te bereiken met Luna in de toekomst? 

"Tot hier toe heeft ze al heel wat mooie resultaten bij elkaar gesprongen. Ze wordt dit jaar 11 jaar dus ze beschikt inmiddels over genoeg ervaring om de echt dikkere proeven te gaan springen. Tot nu toe is een 4* GP het hoogste wat ze al gesprongen heeft én met succes. Ik zou dan graag dit jaar nog een stapje hoger met haar willen gaan. Mijn doel met haar is om eens vooraan te eindigen  in een 5* GP."

Waar mogen we je nog verwachten op wedstrijd de komende maand?

"Volgende week kom ik opnieuw naar Opglabbeek met vijf andere paarden. De week nadien zal ik springen in de 2* van Lier en dan zal het alles wat voorbereiden zijn om eind Januari richting de Sunshine Tour te vertrekken voor 3 weken met een 7-8 tal paarden."