De zeventien jarige ruin mocht elf jaar onder het zadel van Gilles Dunon aan de start komen van verschillende grote wedstrijden. Eén van de meest memorabele is wellicht hun winst op het Belgisch Kampioenschap in 2014. Toen beschreef Dunon hem nog als "Het beste paard waar ik ooit mocht mee springen", een ware topper van formaat. 

"De koning. Ik ben dankbaar voor alles wat hij mij gegeven heeft. Niet zozeer met alles wat we bereikt hebben maar vooral onze band samen zal ik het meest koesteren. Hij ontroerende zoveel mensen met zijn persoonlijkheid en lief karakter", schrijft een emotionele Dunon op zijn Facebook. 

Afgelopen juni sprong het duo ook nog als enige een dubbele foutloze ronde voor België tijdens de Nations Cup manche in Gorla Minore wat meedroeg aan de vijfde plaats van het Belgische Nations Cup team. 

"Ik moet een grote dank u wel zeggen aan zijn eigenares Elke Bombaerts en zijn fokker Candy Hernalsteen om me de kans te geven hem voor de vele jaren te mogen rijden", bedankt hij. Verder deelt de Belgische ruiter nog enkele foto's van dierbare herinneringen dat hij samen met de ruin heeft. 

We wensen Fou de Toi een fijn pensioen en bedanken hem voor de mooie, sportieve momenten die hij bracht!

Bron: Facebook Gilles Dunon

Copyright foto: Tilleman